Stad Gent opent eerste buurtfietsenstalling in privaat gebouw

In de Oscar De Reusestraat in Sint-Amandsberg is de eerste buurtfietsenstalling geopend in een privaat gebouw, met plaats voor 24 fietsen. De eigenaars van het gebouw stelden zelf deze locatie voor na een oproep in het Gentse stadsmagazine.

De eigenaars van een appartementsgebouw in de Oscar De Reusestraat reageerden op een oproep in het Gentse stadsmagazine naar geschikte locaties voor buurtfietsenstallingen. Ze waren op zoek naar een nuttige en duurzame invulling voor de benedenverdieping. Het is meteen ook de eerste buurtfietsenstalling die gerealiseerd werd in samenwerking met de eigenaars van een privaat gebouw.

"Er is een grote vraag naar buurtfietsenstallingen waar bewoners hun fiets veilig en comfortabel kunnen stallen. Niet iedereen heeft immers plaats om die binnen te zetten. Het is fantastisch dat het aanbod voor locaties nu ook komt vanuit de Gentenaars zelf."
- Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit -

 

Overdekte en afgesloten fietsparkeerplaatsen

De Stad heeft de benedenverdieping omgevormd tot fietsenstalling met plaats voor 20 gewone en buitenmaatse fietsen. De bewoners van het appartementsgebouw kunnen gratis gebruikmaken van de fietsenstalling, de andere fietsparkeerplaatsen zijn voor buurtbewoners. Voor 65 euro per jaar kunnen ze een afgesloten fietsparkeerplaats huren. Ze krijgen dan toegang tot de fietsenstalling met een persoonlijke badge. Er zijn ook stopcontacten om elektrische fietsen op te laden. Zowel voor gewone als buitenmaatse fietsen zijn er nog plaatsen vrij.

Tiende buurtfietsenstalling

De nieuwe buurtfietsenstalling is de tiende in Gent, goed voor 209 afgesloten fietsparkeerplaatsen in totaal. De komende twee jaar worden nog ongeveer 160 fietsparkeerplaatsen voorzien in nieuwe buurtfietsenstallingen. Gentenaars kunnen nog steeds suggesties voor geschikte locaties doorgeven via mobiliteit@stad.gent. Zowel bestaande gebouwen als open terreinen komen in aanmerking.

Bron: Stad Gent
Deel dit artikel:
Onze partners