'Fietspad van de toekomst' uit Sint-Truiden verkozen tot Hét Product Made in Limburg

Ecopath®, een gamma van slimme fietspaden dat comfortabel fietsplezier garandeert, goed is voor het grondwater en bovendien snel en makkelijk kan geplaatst worden, is door Vlaams minister van Economie Jo Brouns uitgeroepen tot Hét Product Made in Limburg. "We zijn vereerd dat het Ecopath® is uitgeroepen tot het meest innoverende product van Limburg" klinkt het bij Ecobeton Water Technologies

Ecopath® is een productrange die werd ontwikkeld en gemaakt door Ecobeton Water Technologies in Sint-Truiden. Het bedrijf is gespecialiseerd in diverse technieken om met betonproducten de afwatering van terreinen te optimaliseren. Een nieuwe uitvinding is een gamma van fietspaden, die in losse delen met een kraan op de bedding worden geplaatst. De wortels van bomen of leidingen van nutsvoorzieningen of afwatering kunnen onder de constructie door lopen. Er blijft dus geen overtollig water op de fietspaden staan, wat veilig en comfortabel is voor de gebruikers. Bovendien zijn er varianten van de oplossing mogelijk, waarbij de fietspaden kunnen verwarmd worden, zonnepanelen kunnen geïntegreerd worden, enzovoort.

 

Het fietspad van vandaag én van de toekomst

Vlaams minister Jo Brouns reikte dinsdagavond in het gerenoveerde museum KMSKA (Antwerpen) de onderscheiding uit aan Jill Aquilani (commercieel directeur) en Noël Essers (bestuurder) van Ecobeton Water Technologies. De winnaar toonde zich enorm vereerd met de prijs. "Het idee dat we met de Ecopaths® uit meer dan 400 innoverende Limburgse producten zijn verkozen, voelt fantastisch. We geloven dat onze productoplossing het fietsen aangenamer en veiliger maakt. Het is niet alleen het fietspad van de toekomst, maar we zien het ook als het fietspad van vandaag", aldus commercieel directeur Jill Aquilani.

Deel dit artikel:
Onze partners