Fireforum Awards 2019: en de winnaars zijn…

Op 26 november werden de Fireforum Awards voor de vijfde keer uitgereikt. De awards loven projecten en organisaties die exemplarisch werk verricht hebben op het vlak van brandveiligheid en brandbestrijding.

In de categorie ‘Brandveiligheid – sensibilisering en preventie bij de bevolking’, waar 4 projecten werden genomineerd, werd de prijs toegekend aan het project van Netwerk Brandweer voor zijn brandpreventieproject “En plotseling klinkt een rookmelder als muziek in de oren”.

Vervolgens, in de categorie ‘Brandveiligheid – sensibilisering en preventie in professionele context’, ontvingen de vertegenwoordigers van de Kempische brandweerzone de prijs voor het project “FireMaps: een multidisciplinair webportaal voor preventie met geo-applicatie”.

De samenwerking tussen het onderzoeksbureau Boydens Engineering en de firma The Belgian in de categorie ‘Brandveiligheid in bouwprojecten – nieuwbouw, renovatie van gebouwen, infrastructuren, …’, verkreeg de prijs voor het project “Brandveiligheid in de verandering van het Maritiem Station op de site van Tour & Taxis”.

Daarnaast, in de categorie ‘Strijd tegen de branden en interventie bij brand’, koos de jury voor Citymesh en Fluvia Emergency Zone met het project “Safety Drone: zelfstandige verkenningsdrone”.

Verder, heeft het onderzoeksbureau FESG in de categorie ‘Wetenschappelijke studies of thesissen over de brandveiligheid’ de prijs behaald voor zijn onderzoek naar het veiligheidsniveau in de ondergrondse garages met sproeiers.

 

Publieksprijs

De Publieksprijs werd toegekend aan het sensibiliseringsproject van Netwerk Brandweer en de Speciale juryprijs werd unaniem toegekend aan het CTIF-project. Dit is een project dat een internationale dimensie en invloed heeft gekregen. Fireforum was er trots op dat de Belgische brandweerkorpsen de basis hebben gelegd en het ISO 17840 project hebben ontwikkeld met uniforme "Reddingskaarten en noodhulpgidsen". De norm wordt momenteel uitgevoerd en internationaal toegepast.

Bron: Fireforum Magazine

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage