Focus stelt Slimfocus voor aan het publiek tijdens INTERIEUR

Focus, de internationaal bekende haardenbouwer, presenteert op INTERIEUR zijn nieuwste innovatie. De Slimfocus vindt zijn oorsprong in een naar verluidt ongeëvenaarde knowhow en koppelt esthetiek aan een zeer hoog rendement, waarbij hij voldoet aan de strengste Europese normen. Bovendien is hij met zijn bijzondere buisvorm gemakkelijk te plaatsen in elke woning.

Van 17 tot 26 oktober komen de beroemdste designers ter wereld bij elkaar in de Kortrijkse Xpo om hun creaties uitgebreid in de kijker te zetten op Interieur, de beurs waar alleen hedendaagse en avant-gardistische ontwerpen te zien zijn. Ook de Franse haardenspecialist Focus, die 45 jaar ervaring meebrengt, ontbreekt niet op deze Biënnale waar schoonheid troef is. Blikvanger in het assortiment van Focus is dit jaar de nieuwe Slimfocus.

“Wij wilden een haard ontwerpen waarin elegantie, een minimalistisch design en maximale prestaties samengaan,” vertelt Dominique Imbert, de oprichter van Focus. “De Slimfocus is het resultaat: mooi in zijn eenvoud, maar zorgvuldig in balans. Het buisvormige model is herleid tot zijn puurste vorm en neemt daardoor erg weinig plaats in. Tegelijkertijd is hij met zijn optimale warmteproductie en gestroomlijnde design letterlijk het stralend middelpunt van de kamer.”

De gesloten houtgestookte Slimfocus voldoet aan de strengste Europese milieunormen en is al verkrijgbaar in hangend, vast model. Dit model kan veilig in een hoek of tegen een muur worden geïnstalleerd. Vanaf 2015 volgen nog een draaiende variant, een model met voetstuk en/of een gebalanceerd rookkanaal (voor passiefhuizen) en een gasversie. De Slimfocus heeft zichzelf overigens al bewezen, want hij heeft het Label van de Observeur du design 2014 gekregen.

Op de beursstand van Focus zijn ook andere nieuwe producten te bewonderen. Zo is er de Grappus, een unieke houthaard met bijhorend houtvak van ontwerper Thibault Désombre, die al diverse ontwerpprijzen in de wacht heeft gesleept. In de categorie outdoor-modellen toont Focus de Sunfocus, een elegante en sfeervolle vuurschaal, de Sigmafocus, een gebruiksvriendelijke muurbarbecue en de Diagofocus, een haard die naar keuze als buitenkachel of als barbecue kan worden gebruikt. Tot slot is er nog het buitenbeentje, de Eclaté végétale, die weliswaar gebaseerd is op het gelijknamige ‘opengebarsten’ haardmodel, maar rustgevende planten laat zien in plaats van gretig likkende vlammen.

Deel dit artikel:
Onze partners