FSC brengt nieuwe handleiding uit voor gebruik van FSC-hout

De non-profitorganisatie FSC heeft een nieuwe handleiding rond het gebruik van FSC-hout vrijgegeven. De handleiding bevat informatie en tips voor zowel professionals in de bouwsectors, als opdrachtgevers en architecten. Iedereen kan de gids gratis aanvragen of online raadplegen.

Het FSC-label garandeert al jaren de koosjere herkomst van uw hout, maar de organisatie wil met deze handleiding extra informatie geven over hoe dit hout het best gebruikt kan worden in de bouwsector.  Zo probeert het nog meer mensen over de streep te trekken en het FSC-label te promoten.

De handleiding ‘Bouwen met FSC hout’ wil geïnteresseerden de juiste, praktische informatie bieden om de keuze voor FSC-gecertificeerde houtproducten zo efficiënt mogelijk in de praktijk te brengen. Concrete informatie, tips en voorbeelden – gaande van het formuleren van doelstellingen en het opmaak van de lastenboeken, over ontwerp- en uitvoeringsfase tot na de oplevering – moeten de lezer (en haar/zijn organisatie) gericht op weg helpen.

Meer informatie en een link naar de handleiding vindt u hier.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage