Geen klassiek zorgcentrum voor Villa Kameleon in Zoersel

Welkom in Villa Kameleon! Een zeshoekig gebouw waar negen volwassen bewoners onder toezicht wonen. Elke bewoner heeft een eigen moderne privéstudio van 30 m². De grote gemeenschappelijke eet- en leefruimte delen ze. Wonen gaat boven zorg en daardoor lijkt Villa Kameleon in niets op een klassiek zorgcentrum. Niet aan de binnenkant, en evenmin aan de buitenkant. Drie gevels in crepi, drie gevels in keramische tegels vormen samen een geheel van negen studio’s naar een ontwerp van FELT architecture & design. En dat met de hulp van Willco Products.

Extra lang stralend wit

Het gevelisolatiesysteem bestaat uit WILLCO Neopor Isolatieplaten (0,032 W/(mK)). De eindlaag van drie gevels bestaat uit WILLCO Silicoonharssierpleister (korrel 1 mm). Deze sierpleister heeft een siliconenharsbindmiddel waardoor die superelastisch is. Dit, in combinatie met een hoge dampdoorlaatbaarheid én de juiste technologie, is de ideale combinatie voor langdurig propere gevels en een duurzaam resultaat van de crepi.

De eindlaag voor de andere drie gevels bestaat uit drie groene tinten keramische tegels (Rairies ‘Email Couleur’ 16x16cm) van Heylen Ceramics. Detail: geen van de tegels is gesneden, de afmetingen van de gevels en het schrijnwerk zijn zodanig uitgemeten dat er alleen volle tegels zijn gebruikt

Deel dit artikel:
Onze partners