Gevelinspiratie voor moderne huizen

De gevel maakt of kraakt de uitstraling van een huis. Hij geeft de woning een esthetische expressie. Cedral, expert in gevelbekleding, geeft inspiratie voor moderne ontwerpen, met strakke lijnen en kubusvormige architectuur.

Gigantische raampartijen zijn de trend

Wanneer je een mooi uitzicht hebt vanuit je woning, wil je daar ten volle van genieten. Ramen van de vloer tot het plafond brengen de natuur en licht naar binnen. Zo kan je niet alleen optimaal genieten van de omgeving, maar komt er ook veel daglicht in je woning, wat uiteraard bijdraagt tot het woonplezier en -comfort.

Strakke gevels met zwarte sidings

Misschien denk je niet meteen aan zwart als kleur voor je gevel, toch geeft het een gebouw meteen een eigentijdse uitstraling. Maar het gaat verder dan alleen de kleur, je kan ook spelen met de lijnen die ontstaan door gevelstroken om zo de strakke vormen en volumes van het gebouw te accentueren.

Ontdek deze woning in Lünen (Duitsland), bekleed met Cedral Lap zwarte sidings.

Ga verticaal in plaats van horizontaal

Als we aan gevelbekleding denken, denken we meestal aan horizontale stroken. Maar het is ook perfect mogelijk om Cedral Click verticaal te gebruiken. Met als resultaat een hedendaagse uitstraling voor je woning die de hoogte van je gebouw benadrukt. De verticale sidings strekken je gebouw immers optisch naar bovenuit. En dat creëert een nieuw en eigentijds effect.

Kijk maar naar het optische effect bij deze nieuwbouwwoningen in Diepenbeek.

Combineer verschillende types gevelbekleding

De gevelstroken in vezelcement van Cedral zijn perfect om delen van je woning te accentueren en verrassende ontwerpen te maken. Ze gaan wonderwel samen met andere soorten gevelbekleding.

Het stijlvolle voorbeeld van een vrijstaand huis in Deventer (Nederland) combineert donkere Cedral Click met crèmekleurige muren in pleisterwerk. De verticaal gebruikte sidings met houtpatroon vormen de voortzetting van de ramen van de vloer tot het plafond. De verticale lijnen worden ook doorgetrokken in de houten vloerplanken van het terras. Een modern pareltje aan het water.

Horizontale lijnen verlengen een gebouw

Horizontale lijnen verlengen je gebouw, trekken het naar buiten en plaatsen het stevig op de grond.

Deze privéwoning in Bocholt (België) is daar een mooi voorbeeld van.

Bron: Cedral
Deel dit artikel:
Onze partners