Gewikt en Gewogen: Georges Aertssen (SVR-Architects) over betonnen vloertegels van Eurodal

SVR-Architects leverde in 2006 het mooie glazen gemeentehuis van Koksijde op. Voor de heraanleg van het gemeenteplein maakte het bureau gebruik van betontegels van Eurodal. Architect Georges Aertssen vertelt Architectura over zijn ervaring met dit product.
SVR-Architects leverde in 2006 het mooie glazen gemeentehuis van Koksijde op. Voor de heraanleg van het gemeenteplein maakte het bureau gebruik van betontegels van Eurodal. Architect Georges Aertssen vertelt Architectura over zijn ervaring met dit product.


Wat gaf de doorslag om voor dit product te kiezen? 

Wij kozen voor dit product omdat het esthetiek en functionaliteit hand in hand laat gaan. Wat echter primeerde was het goede samenspel van de vloerplaten met de binnenafwerking.


Het gemeentehuis in Koksijde


Hoe stonden de aannemer en de bouwheer tegenover deze keuze? 

In de keuze van het product hebben de prijs en het feit dat er geen hijsgaten nodig waren de doorslag gegeven.


Zijn er bepaalde elementen of details van het product die nog voor verbetering vatbaar zijn? 

Toen wij met Eurodal vloerplaten werkten, had het product de verbeteringen - die intussen zijn doorgevoerd- nog niet ondergaan. In eerste instantie kon de afwerking aan de goten en de prefabricatie van pasplaten wel beter. De verbeterde platen zijn intussen veel beter bestand tegen zware lasten.Terras met Eurodal vloerplaten


Zijn er bepaalde dingen waar een architect rekening moet mee houden als hij/zij dit product wil gebruiken in een project? 

Er moet steeds worden gewerkt naar een goed samenspel tussen de gebruikte andere materialen. Aangezien het gamma aan mogelijke afwerkingen steeds uitbreidt, breiden ook de gebruikstoepassingen uit. Je kan de vloerplaten van Eurodal in quasi alle toepassingen gebruiken, afhankelijk van de afwerking die je dan moet bepalen. Het is vooral projectgericht en niet echt aan te raden in kleine projecten.


Hoe zit het met de prijs? Ligt die hoger of lager dan de prijs voor traditionele alternatieven? 

De prijs is vergelijkbaar met die van soortgelijke producten. 


Wandelpad met Eurodal vloerplatenDeel dit artikel:
Onze partners