Ghelamco Arena verkozen tot Grand Prix Winner tijdens Gypsum International Trophy Awards

Voor de 9de editie van de Saint-Gobain Gypsum International Trophy Awards dienden maar lieft 87 projecten van 33 verschillende landen een kandidatuur in. De uitreiking van de awards vond plaats in de voormalige Kosmos Cinema in Berlijn. De Ghelamco Arena in Gent was de grote overwinnaar van de avond en werd door een negenkoppige jury gekroond tot Grand Prix Winner. Aannemer Fançois Goubau van Genisol nam de prestigieuze prijs in ontvangst. 

Tijdens het avondlijke galadiner dat in een prachtig kader plaatsvond, reikte Gypsum Activity International Marketing Director Alastair Bell 12 awards (telkens een winnaar en een runner up) uit in 6 categorieën: Plaster, Plasterboard, Commercial, Innovation & Sustainability, Residential, Segment Solutions. Vijf Belgische projecten hadden zich kandidaat gesteld. Uiteindelijk viel er maar één project uit ons land in de prijzen, maar het was wel de belangrijkste prijs van de avond, de Grand Prix, die de Gentse Ghelamco Arena te beurt viel. Deze award huldigt de aannemer die alle aspecten uit de 6 categorieën weet te bundelen in één en hetzelfde project. 

 

Ongelooflijke prestatie 

Gyproc zelf stelt dat de Ghelamco Arena aantoont dat zowel design als functionaliteit dankzij het Gyproc-segment kunnen samengaan. “De Ghelamco Arena is hét toonbeeld van samenwerking en vakmanschap, wat resulteert in een ongelooflijke prestatie.”

De Gentse voetbaltempel huisvest talloze functies waaronder logischerwijze een grasmat, maar ook kantoren en overige commerciële activiteiten. De Poolse architect Mac Stopa (Massive Design) ontwierp een concept met een oppervlakte van 200.000 m2 met verschillende ingangen, een lobby, bars, restaurants en VIP-ruimtes. Het ontwerp is gebaseerd op de geometrische vormen van een voetbal, met een focus op het Buffalo-blauw. In de VIP-ingang opteerde de architect voor organisch vormgegeven Gyproc-plafondeilanden en glanzende GypArt-pilaren. 

 

(De winnaars in de overige categorieën kunt u hier raadplegen)

 

Saint-Gobain Gypsum International Trophy

De International Trophy is in 1998 voor de eerste keer uitgereikt. De prijs dient als erkenning en beloning voor de creativiteit en vakmanschap met gipsplaatsystemen van plafond- en wandmontagebedrijven. Een internationale jury, bestaande uit specialisten op het gebied van bouwkundige architectuur en afbouw, beoordeelt de inzendingen op vakmanschap, architectuur en op technische criteria. Dit internationale evenement vindt om de twee jaar plaats. Telksen worden er 14 awards uitgereikt: 1 Grand Prix (overall winnaar), 1 President’s Prize en 6 categorieën met daarin 6 winnaars en 6 runner-ups. 

Deel dit artikel:

Onze partners