Gratis C3Arkance-workshops op 7 & 14 juni

Bent u actief in de bouwsector en wilt u uw BIM-samenwerking optimaliseren? Schrijf u dan in voor de workshop georganiseerd door C3A op vrijdag 7 of 14 juni 2024 in Lokeren. Tijdens deze workshop leert u hoe u classificatie en coderingen effectief kunt gebruiken om de digitale samenwerking tussen bouwpartners te verbeteren en fouten te minimaliseren. U krijgt inzicht in zowel de theoretische als praktische aspecten van het integreren van BIM-modellen met Revit.

Het Belang van Classificatie en Coderingen

Voor een optimale digitale samenwerking en efficiënte opmaak van BIM-modellen zijn duidelijke afspraken omtrent classificatie en coderingen essentieel. Deze afspraken zorgen voor eenvoud, efficiëntie en foutreductie bij de interactie tussen grafische representaties (BIM-modellen) en aanvullende beschrijvingen (lastenboek: bestek, meetstaat, en prijsberekeningen).

TWEE WORKSHOPS

Tijdens de workshop wordt gedemonstreerd hoe dankzij lastenboek-codering een gesynchroniseerd Bouwtechnisch Bestek en Meetstaat uitgewerkt kan worden met Word en Excel, en hoe deze idealiter gesynchroniseerd kunnen worden met het BIM-model. Daarnaast wordt de huidige praktische toepassing in Vlaanderen behandeld: SfB als codering voor de classificatie van BIM-objecten (conform de Revit Standard) en VMSW/CCTB codering voor lastenboeken (bestek, meetstaat, prijsberekeningen) in België. Dit wordt gevolgd door een interactief overleg over de beste aanpak voor de toekomst.

Optimaal BIM Databeheer in Revit

In de tweede workshop geeft Chi Yan Tang, ARKANCE BIM Consultant, een introductie over de ARKANCE Smart Browser, BIM Tree Manager en het T4R Classification System. Deze geavanceerde tools vullen de Holixa (T4R) Tools for Revit aan en bieden:

  • Databeheer van alle Revit-elementen: Beheer alle parameters in de elementen zonder Revit te openen.
  • Produceer overzichtelijke Revit-projecten: Krijg toegang tot, beheer en bewerk alle parameters van het project.
  • Unieke markering van geselecteerde elementen: Markeer elementen met gebruiker gedefinieerde regels.
  • Altijd up-to-date classificatiesystemen: Cloudgebaseerde toegang tot nationale, internationale en bedrijfsstandaarden.
  • Meerdere classificatiesystemen toewijzen: Wijs met één klik meerdere classificatiesystemen toe aan één of meerdere elementen.

AANMELDING

Deze workshop vindt plaats naar aanleiding van en als vervolg op de inspiratie-sessie van 6 mei 2024. Klik hier om direct in te schrijven voor de gewenste datum. Schrijf snel in, want het aantal plaatsen is beperkt!

Bron: C3Arkance
Deel dit artikel:
Onze partners