Groen Kwartier krijgt eervolle vermelding op Gubbio Prize 2018

't Groen Kwartier in Antwerpen, een ontwerp van het architectenteam onder leiding van Stéphane Beel en Architecten Achtergael, gooit ook internationaal hoge ogen. Morgen krijgt het project een 'honourable mention' tijdens de uitreiking van de Gubbio Prize 2018. De Gubbio Prize wordt om de drie jaar uitgereikt door de Italian National Association of Historic and Artistic Centres en erkent innovatieve verwezenlijkingen m.b.t. interventies in historische stadsdelen en regio's. De award zal worden uitgereikt op 30 november in het Palazzo Comunale te Gubbio, Italië.

Na een eeuw aan het oog onttrokken te zijn geweest, opende het Militair Hospitaal in Antwerpen opnieuw zijn poorten onder een nieuwe vorm: 't Groen Kwartier. Projectontwikkelaars Vanhaerents en Matexi City Projects vormden de site om tot een uniek woongebied. Het architectenteam onder leiding van Stéphane Beel en Lieven Achtergael werkte een coherent masterplan uit in harmonie met de monumentale gebouwen.

De volledige site blijft autovrij en wordt door Parijse landschapsarchitect Michel Desvigne hertekend als parktuin. Er zijn in totaal 404 wooneenheden, een evenwichtige mix van trendy lofts in historische gebouwen, nieuwbouwappartementen en comfortabele gezinswoningen met tuin. Daarnaast is er eveneens ruimte voor andere stedelijke functies ( winkeltjes, kantoorruimten, ateliers, ...)
 

Bron: Architecten Achtergael
Deel dit artikel:
Onze partners