Grootschalig distributiecentrum Park 34 Crossings bijna wind- en waterdicht

Het immense Park 34 Crossings distributiecentrum in Hulst (Nederland), met een oppervlakte van bijna 120.000 m2, nadert snel zijn voltooiing. Gelegen nabij de Belgische grens speelt dit centrum een cruciale rol in de logistieke infrastructuur van Zeeuws-Vlaanderen, vlakbij de belangrijke havens van Antwerpen, Gent en Rotterdam. Unilin Insulation leverde wekelijks 7.000 m2 aan Utherm Roof LE PRO-isolatieplaten.

Eigendom van het Engelse private-equityfonds EQT Exeter is de ontwikkeling van het project toevertrouwd aan Over Engh Vastgoed en Hercuton. Deze samenwerking met subaannemers zoals KAMILDAK B.V. en Unilin Insulation benadrukt de betrouwbaarheid en efficiëntie van de uitgevoerde werken. Patrick van Lieshout, bedrijfsleider bij KAMILDAK, prijst de vlotte samenwerking en de capaciteit van Unilin Insulation om grote volumes op tijd te leveren.

Strakke planning curciaal voor succes

De bouw van Park 34 Crossings is een logistiek hoogstandje waarbij precisie en strakke planning centraal staan. Het 'treintje' van samenwerkende bedrijven moeten feilloos functioneren om de strakke deadlines te halen. Dit complexe proces omvat het tijdig wind- en waterdicht maken van ongeveer 66.500 m2 van het distributiecentrum tegen het tweede kwartaal van 2024.

Duurzaamheid en certificering

Park 34 Crossings streeft naar een BREEAM-certificering 'Very Good'. Innovatieve duurzaamheidsmaatregelen zoals zonnepanelen, ledverlichting en een uitstekend geïsoleerde bouwschil dragen bij aan de vermindering van het energieverbruik.

Strenge veiligheidsnormen en toekomstige plannen

De dakbedekking, inclusief de Utherm Roof LE PRO-isolatieplaten, moet voldoen aan de strenge normen van FM Global. Deze focus op veiligheid en kwaliteit zorgt ervoor dat het project niet alleen huidige, maar ook toekomstige veiligheids- en duurzaamheidseisen aankan. Met het oog op de toekomst is Van Lieshout optimistisch over de voortgang van fase 2, ondanks de afhankelijkheid van weersomstandigheden.

Bron: Unilin
Deel dit artikel:
Onze partners