Grotere showroom voor interieurspecialist

Afwerking- en interieurspecialist Schoeffaerts uit Diepenbeek verhuist naar een veel groter pand, in een nieuw industriepark in de gemeente. Block Office Architecten stond samen met ontwerpbureau Plan-B in voor het ontwerp.

Het nieuwe gebouw van Schoeffaerts Afwerking & Interieur komt op het nieuwe business park Dorpsveld II in Diepenbeek. Dat is een nieuwe KMO-zone, vlakbij de E313, die volop in opbouw is en bestaat uit 22 loten. Momenteel zijn de grond- en montagewerken volop aan de gang.

 

Uitbreiding

Schoeffaerts is specialist in pleister-, gyproc- en schilderwerken, en verdeelt ook exclusieve binnendeuren en parketvloeren. Nu is de zaak nog gevestigd in de Duifhuisweg, maar dat gebouw is veel te klein. “Om zoveel mogelijk van onze collectie parket en binnendeuren te tonen aan onze klanten, hadden we dringend nood aan veel extra ruimte”, zegt zaakvoerder Ronny Schoeffaerts.

Het nieuwe gebouw zal daarom, naast kantoren, een heuse showroom bevatten om de producten te presenteren.

Het ontwerp komt van Block Office Architecten en ontwerpbureau Plan-B. “Met Bart Casters van Plan B werk ik al jaren samen. Ook voor de huidige showroom rekende ik al op zijn expertise. Ook met Block Office Architen hebben we reeds een jarenlange samenwerking: Schoeffaerts voert regelmatig de binnenafwerking uit van de prachtige ontwerpen van privé-woningen die zij uittekenen.”

 

Oog voor detail

De Voordenkers van Mathieu Gijbels staat in voor de uitvoering. “We hebben gekozen voor een team dat kwaliteit hoog in het vaandel draagt. We zijn erg tevreden van hun professionaliteit en oog voor detail”, besluit Schoeffaerts.

Schoeffaerts investeert zo’n 5,5 miljoen euro in de bouw van het nieuwe hoofdkwartier.

Bron: Mathieu Gijbels NV
Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners