Haal met BIM meer rendement uit je restauraties en renovaties

Bij veel ontwerpprocessen speelt BIM een onmisbare rol. Toch twijfelen heel wat architecten nog over het gebruik van BIM-software bij restauraties en renovaties. Maar waarom? BIM maakt het bouwproces namelijk sneller en efficiënter. Dit leidt tot kwalitatievere restauraties en renovaties en meer rendement.

BIM staat voor Building Information Model. Dankzij het BIM krijg je een digitaal model of tekening dat niet enkel bestaat uit lijnen maar ook achterliggende informatie beschikbaar maakt. Deze informatie kan handig zijn voor eigen gebruik of uit te delen met andere partijen tijdens het bouwproces.

Met de computer wordt een virtueel gebouw gemodelleerd waarin alle beschikbare informatie wordt opgenomen die cruciaal is voor het bouwproces. Het model is de basisbron van waaruit alle informatie wordt opgemaakt bijvoorbeeld 2D-tekeningen van plattegronden, 3D presentaties en lijsten.

Met BIM werk je als overzichtelijker en efficiënter, waardoor er minder fouten gemaakt worden. Dit zorgt voor een economisch voordeliger en sneller bouwproces.

Meer weten over BIM en hoe je meer rendement uit je restauraties en renovaties kan halen met dit model? Op dinsdag 15 november 2022 organiseert KUBUS het event Architects in Ctrl in Leuven. Tijdens deze informatieve seminarie vertellen Marc Heylen (3ES) en Pieter Vandewalle (studiov2) over hoe je met 3D-scannen, orthofoto’s, fotogrammetrie en modelleerwerk in Archicad optimaal rendement behaalt bij restauratie- en renovatieprojecten. Enkele topics die aan bod zullen komen:

  • De voordelen van 3D-scanning, orthofoto’s en fotogrammetrie
  • Het omzetten van een 3D-scan naar een 3D-model in Archicad
  • De beste werkmethodiek om met het 3D-model om te gaan.

Aanmelden voor dit event kan via https://www.kubusinfo.nl/info/architects-in-ctrl-3es-studiov2.

Bron: KUBUS
Deel dit artikel:
Onze partners