Haardenbouwer Focus presenteert eerste hangende haard die ademt via schoorsteen

Haardenbouwer Focus presenteert de allereerste hangende haardkachel uitgerust met een concentrische schoorsteen, wat een goede partner moet zijn voor lage energiewoningen en passiefbouw.

De techniek werd al gebruikt voor gashaarden, maar is volgens de producent voor deze houtgestookte, hangende haardkachel een wereldpremière. De Slimfocus met concentrische verbranding beschikt over een naar eigen zeggen vernieuwend en gesloten systeem dat, via één schoorsteen, de luchttoevoer en rookafvoer combineert. De haardkachel werkt onafhankelijk van de binnenlucht en kan in alle mechanisch geventileerde huizen geïntegreerd worden. Deze technologie werd ontwikkeld door de onderzoeksafdeling van Focus, in samenwerking met Poujoulat, de Franse fabrikant en Europese marktleider in rookkanalen.

 

Weinig ruimte innemend

Alle varianten van de Slimfocus hebben een buitendiameter van 33 cm, waardoor ze weinig ruimte innemen. De vaste en draaibare versies laten toe om zowel in een hoek, dichtbij een muur, als centraal in de ruimte geïnstalleerd te worden. Binnenkort zal een nieuw gasmodel het gamma verrijken. 

“Ik ben bijzonder trots op deze creatie met zijn volmaakt gestroomlijnde ontwerp,” vertelt Dominique Imbert. “De Slimfocus is veel meer dan zomaar een haard, het is een 'periscoop van vlammen' die de ruimte opwaardeert door zijn warme gezelligheid... Bovendien kenmerkt hij zich door een uitzonderlijke energie-efficiëntie.”

De eerste versie van de draaibare Slimfocus werd bij zijn lancering vorig jaar bekroond met de ‘Observeur du Design 2014'.

Deel dit artikel:

Onze partners