Hansgrohe verbaast met praktische, transparante kraan

In samenwerking met Frans designer Philippe Starck ontwikkelde sanitairspecialist Hansgrohe de Axor Starck V. Een transparante kraan die niet enkel qua design tot de verbeelding spreekt, de kraan werd zo ontwikkeld dat het verbruik zo laag mogelijk blijft.

De V in de naam Axor Starck V staat voor zowel vitaliteit als vortex. We zien bij het gebruik een kolkende vortex ontstaan in het kraanhuis. Op die manier willen de ontwerpers het water als een "waardevolle bron die ontspruit in onze badkamer" tonen. “De kraan is een ode aan mijn vader Klaus Grohe, die zijn hele leven gefascineerd was door de vortexbeweging," zegt Philippe Grohe, CEO van Axor.

In de collectie van Axor staat steeds de interactie tussen mens en water centraal, alles staat in het teken van rust en ontspanning. Ook bij dit ontwerp is dat niet anders. De kraan creëert een vortex in het kraanhuis die zich als waterval laat vallen in het wasbekken wat bijdraagt aan die natuurlijke waterervaring. Philippe Grohe: "Philippe Starck creëerde niet alleen de perfecte vorm rondom een vortex. Hij zorgde ook voor een technisch hoogstandje en een uiterst praktisch toestel."

 

Esthetisch, functioneel én duurzaam

Ondanks het opmerkelijke design en het functionele ontwerp werd er niet gekeken op de duurzaamheid van het materiaal. De kraan is vervaardigd uit duurzaam, organisch kristalglas. Bovendien ligt het verbruik met 4 liter per minuut ver onder het gemiddelde van 13,5 liter van de standaardkranen.

Daarnaast is de kraan perfect te roteren en te plaatsen zoals dat uitkomt in uw wasbekken. Het glazen kraanhuis is zelfs afneembaar en kan zo in de vaatwasmachine geplaatst worden. De verschillende modellen zoals de eengreepsmengkraan, de tweegatsmengkraan en de XL-versie voor vrijstaande wasbekkens zijn allemaal te krijgen in wit of in chroom.

Beleef het vortexfenomeen en bekijk het in dit filmpje, een interview met Philippe Starck.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage