Harol introduceert Solar-rolluik

Rolluiken die uitsluitend functioneren op zonne-energie zonder dat er rendement verloren gaat, zelfs bij minder weer: die nieuwigheid brengt het Belgische familiebedrijf Harol dit jaar op de markt. Het Solar-rolluik, zo heet deze milieuvriendelijke oplossing van Harol, is gebruiksvriendelijk en veilig.

Rolluiken die uitsluitend functioneren op zonne-energie zonder dat er rendement verloren gaat, ook niet bij minder weer: die nieuwigheid brengt het Belgische familiebedrijf Harol dit jaar op de markt. Het Solar-rolluik, zo heet deze milieuvriendelijke oplossing van Harol, is een veilig en gebruiksvriendelijk systeem. 

Het Solar-rolluik is een autonoom systeem. Je hebt geen elektrische voeding nodig, want dankzij de volledig opgeladen batterij werkt het rolluik meteen na installatie. Daardoor kun je het rolluik zowat overal installeren: van gevel tot tuinhuis.

Het Solar-rolluik werkt autonoom en is gebruiksvriendelijk

Het zonnepaneel is vervaardigd uit amorf silicium, een stof die bekent staat om haar hoge rendement. Het luik werkt zo ook bij slecht weer of wanneer een klein deel van het paneel in de schaduw staat. Rendementsverlies is er niet.

Het Solar-rolluik gebruiksvriendelijk; de zendergestuurde motor maakt het luik flexibel. Daarbij werkt de batterij – die gemakkelijk in de rolluikkast of achter de geleider kan worden gemonteerd – bij temperaturen van -20°C tot +70°C. Ook is het rolluik uitgerust met ingebouwde veiligheidsmechanismen zoals obstakeldetectie, inbraakvertraging en een beveiliging tegen vastvriezen.

Er zijn drie types Solar-rolluiken, afhankelijk van de gewenste motorsterkte. Het rolluik kan tot 5 m2 oppervlakte beschermen, afhankelijk van de lamelkeuze. De paneelafmetingen bedragen 55 mm h x 500 mm b.

Meer informatie op www.harol.be
Deel dit artikel:
Onze partners