HeartFelt, the ceiling that had to be made

Met het modulaire HeartFelt-plafondsysteem geeft Hunter Douglas architecten, installateurs en gebouweigenaren een geavanceerd systeem in handen om de akoestiek in elke ruimte nauwgezet te regisseren. De geluidsabsorberende werking van het vilt, gecombineerd met de vormgeving van de panelen, de ruimte tussen de panelen onderling en de hoogte waarop het plafondsysteem wordt afgehangen, bepaalt hoe het geluid zich door de ruimte beweegt.

Scala aan ontwerpmogelijkheden

HeartFelt is een modulair, lineair, vilten paneel dat vervaardigd is van niet-geweven thermogevormde PES-vezels. De viltpanelen zijn leverbaar in vijf tinten grijs en bieden ontwerpers vele designmogelijkheden. Het modulaire systeem stelt ze namelijk in staat om vrijwel eindeloos te variëren met paneelgrootte, voegbreedte, montagehoogte en kleur.

 

Akoestische eigenschappen

De akoestische eigenschappen van HeartFelt zijn bovengemiddeld. Met het modulaire plafondsysteem van HeartFelt  kunnen architecten, installateurs en gebouweigenaren de akoestiek in elke ruimte nauwgezet beheersen. De voegbreedte van de panelen en de hoogte waarop het plafondsysteem wordt afgehangen, bepaalt hoe het geluid zich door de ruimte beweegt. HeartFelt is daarnaast onderhoudsvriendelijk - het is stof- en vuilbestendig – en de impact van het materiaal op het binnenklimaat is zeer gering.

 

Cradle to Cradle gecertificeerd

Hunter Douglas ontwikkelde HeartFelt volledig in eigen beheer. Voor de productie van het juiste soort vilt heeft Hunter Douglas uitvoerig onderzoek gedaan, waarbij brandveiligheid – naast duurzaamheid, design en akoestiek - het belangrijkste uitgangspunt was. In HeartFelt is een speciale vezel verwerkt die ervoor zorgt dat het materiaal voldoet aan de hoogste brandveiligheidsclassificatie voor modulaire plafondsystemen. HeartFelt is daarnaast 100% recyclebaar en ‘Cradle to Cradle gecertificeerd (brons).’

 

Nieuw productietechnieken

Voor het productie- en vormingsproces van de panelen en het draagsysteem werd een gepatenteerde nieuwe techniek ontwikkeld waarbij het materiaal wordt gevormd met behulp van verhitting. Het productieproces is continue; de panelen kunnen zonder onderbrekingen gemaakt worden.

Voor de montage van HeartFelt ontwierp Hunter Douglas een nieuw afhangsysteem dat optimaal gebruik maakt van de verende eigenschappen van HeartFelt. Monteurs kunnen de vilten panelen eenvoudig in de dragers klikken. Daarbij snijdt het materiaal niet, maakt het geen krassen als het tegen een muur of wand komt en raakt het niet beschadigd bij stoten of vallen. Het materiaal veert na impact in de regel direct terug in zijn oorspronkelijke vorm.

 

HeartFelt facts & figures

  • Afmeting paneel: 40 x 55 mm
  • Hoogte dragers 52 mm
  • Totale systeemhoogte 92
  • Afstand van hart tot hart tussen dragers is 1200 mm
  • Leverbare in module 50 – 70 – 80 en 100
  • Brandklasse HeartFelt® EN 13501-1klasse B,s1,d0
  • VOC uitstoot klasse A+, M1
  • BREEAM-Nor: goedgekeurd
  • Akoestische waarde van HeartFelt® 0,9, aflopend naar 0,7 bij een plafond met 20% openheid en 0,4 bij 60% openheid
  • C2C gecertificeerd

 

Voor meer informatie, neem contact op met Hunter Douglas: +32 (0)9 340 44 66 of bezoek de website: www.hunterdouglas.be/heartfelt

Deel dit artikel:
Onze partners