HELIA met energie-efficiënte producten voor elektro-installatie op Architect@Work

HELIA ontwikkelt al meer dan vijftig jaar allerhande producten die te maken hebben met elektro-installatie. Ze delen deze steeds op in drie thema's: energie-efficiƫntie, brandveiligheid en akoestiek. Op Architect@Work zullen ze nieuwigheden voor elk van die thema's aan het grote publiek demonstreren.

HELIA ontwikkelt al meer dan vijftig jaar allerhande producten die te maken hebben met elektro-installatie. Ze delen deze steeds op in drie thema's: energie-efficiëntie, brandveiligheid en akoestiek. Op Architect@Work zullen ze nieuwigheden voor elk van die thema's aan het grote publiek demonstreren.


Energie-efficiëntie

In de eerste plaats biedt HELIA enkele nieuwe oplossingen voor de elektrische installatie in en op geïsoleerde buitengevels. Met het oog op de strenge energieprestatienormen kan deze immers voor de nodige problemen zorgen. Door enkele producten te ontwikkelen die de latere montage van elektrische apparatuur in of op geïsoleerde buitengevels mogelijk maken, wil men eventuele transmissiewarmteverliezen tegengaan.
Met de nieuwe mini-apparatenhouder kan er op die geïsoleerde buitengevels allerlei apparatuur zoals camera's, verlichting en bewegingsmelders gemonteerd worden. De houder wordt stevig in de isolatie verankerd met behulp van een bevestigingskern met universeel schroefvlak en zou dus moeten zorgen voor een betrouwbare en koudebrugvrije bevestiging.De mini-apparatenhouder van HeliaTen tweede is er de inbouwdoos 'Econ Styro55', die de latere installatie van inbouwapparatuur zoals stopcontacten en schakelaars moet vergemakkelijken. Ze wordt in een precies passende installatieopening geplaatst via de hardmetalen frees 180, waarna de geïntegreerde draaiplaatjes worden uitgeduwd om ze definitief vast te zetten in de isolatie. De inbouwdoos is tevens voorzien van een luchtdicht membraan dat koude luchtstromen via de geïnstalleerde kabels voorkomt.De Econ Styro55-inbouwdoosTot slot ontwierp HELIA ook nog een universele apparatenhouder die zich – onder andere door de meegeleverde steenwol – leent tot koudebrugvrije bevestiging op het metselwerk. Het nieuwe combi-inzetstuk maakt drievoudige combinaties mogelijk en biedt een maximale flexibiliteit met het oog op eventuele toekomstige uitbreidingen van de elektrische installatie. Het kan zelfs gebruikt worden bij extreem dikke isolaties tot 360 millimeter.
De universele apparatenhouder met combi-inzetstuk

 Brandveiligheid

Voorts wil HELIA ook een brandveilige afscherming van leidingen, buizen en kabelbundels in brandwerende wanden garanderen. Het doet dat via z'n nieuwe brandwerende doorvoeren, die schade voorkomen via de 'AFS-Techniek' ('Active Fire Stop', waarbij een omhullende isolatielaag bij een eventuele brand onmiddellijk opschuimt en de installatieopeningen automatisch afsluit). Er is met andere woorden geen tijdrovende opvulling met schuim, mortel of glas- of rotswol nodig. De leiding-, buis- en kabelbundeldoorvoeren kunnen na het aanbrengen van de installatieopening eenvoudig over de bestaande kabels of buizen worden geplaatst.Helia's brandwerende doorvoerenAkoestiek


Het laatste product dat HELIA op Architect@Work zal voorstellen, is hun innovatieve akoestische inbouwdoos. Ondanks de installatieopeningen absorbeert en reflecteert ze het geluid volledig aan de hand van een geluidsisolerende ommanteling. Het product wordt gemonteerd zoals een klassieke holle wanddoos.


Helia's akoestische inhouwdoos

 

 

Deel dit artikel:
Onze partners