Het Inspirocollege, school van de toekomst, is klaar voor het nieuwe schooljaar

De eerste schooldag was nog specialer voor de leerlingen van het Inspirocollege in Houthalen-Helchteren. Een school die leerlingen, leerkrachten en ouders uitnodigt tot meer communicatie, concentratie, samenwerking en recuperatie. Door het nieuwe gebouw en de spectaculaire inrichting worden de leerlingen weggehaald van het collegeconcept en kunnen ze samen werken aan hun toekomst. Het nieuwe Inspirocollege met openleercentrum (OLC) werd ontworpen door architect Dominic Tholen, gebouwd door Mathieu Gijbels, ingericht en gedoopt tot Inspirodroom door Deusjevoo en is klaar om maandag de leerlingen opnieuw met open armen te ontvangen.

Nieuwe generatie, nieuwe aanpak

Alvorens de bouw van het nieuwe Inspirocollege startte, is er grondig onderzoek verricht bij de leerlingen, ouders en leerkrachten. De resultaten van het onderzoek brachten aan het licht dat de drie doelgroepen veel belang hechten aan communicatie, optimaal samenwerken, een goede concentratie en recuperatie van de leerlingen en de leerkrachten.

Met deze informatie ging het team aan de slag en dat resulteerde in een revolutionaire schoolomgeving waarbinnen elk jeugdig talent zich maximaal kan ontwikkelen.

 

Bouwen aan de toekomst

De werken aan de nieuwbouw zijn gestart in februari 2018 door aannemer Mathieu Gijbels. De Voordenkers bouwden een nieuw complex van 890m² in 6 maanden tijd met een totaal bouwbudget 3.200.000 euro. Na de ruwbouwwerken kon Deusjevoo aan de inrichting van de lokalen en de Inspirodroom beginnen.

De leerlingen van het Inspirocollege verlieten op 30 juni hun school en trokken de deur dicht van enkele klassieke klaslokalen maar zullen dit schooljaar terug starten in lokalen waarin kleur het tempo en de inzet bepalen. De ruimte gaat als het ware in dialoog met jou door middel van kleuren: groen voor concentratietijd (studietijd), geel voor communicatietijd (lezing, voordracht,…), rood voor samenwerken (groepswerk, brainstorm,…), en blauw voor recuperatie (rust, bezinning, gebed,…).

Maar niet enkel de kleuren werpen een nieuw licht op de leeromgeving. De ruimtes werden ingekleed met zachte materialen, vloeren werden voorzien van tapijten en zelfs de meubels kregen een zachte aanpak.

“Het zal nog even wennen worden voor de leerkrachten want deze lokalen zetten automatisch aan tot rust en verdraagzaamheid”, aldus Jo Peters van Deusjevoo.

Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners