Het NAi met strekmetaal van Metadecor

Het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam, kortweg NAi, is in de nazomer van 2011 heropent, na een grootscheepse verbouwing. Het gebouw werd voorzien van strekmetaal van Metadecor, dat is afgestemd op de stand van de zon. Door de hoogte van de mazen biedt het metaal enerzijds een zonnewering en laat het anderzijds maximaal licht door. Roelof van der Toorn van Metadecor gaf op de beurs Gevel 2012 meer informatie over de totstandkoming van dit type strekmetaal. Architectura.be was erbij.
Het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam, kortweg NAi, is in de nazomer van 2011 heropent, na een grootscheepse verbouwing.  Het gebouw werd voorzien van strekmetaal van Metadecor, dat is afgestemd op de stand van de zon. Door de hoogte van de mazen biedt het metaal enerzijds een zonnewering en laat het anderzijds maximaal licht door. Roelof van der Toorn van Metadecor gaf op de beurs Gevel 2012 meer informatie over de totstandkoming van dit type strekmetaal. Architectura.be was erbij:


'Hier hebben wij strekmetaal met een variabele maas toegepast. Deze variabele maas is zo geconstrueerd dat wij kijken naar het zonnepad. In juni heb je hoge zon, in december lage. Wij maakten een zodanige hoogte van de maas zodat er een maximale lichtdoorlaat is en een minimale zondoorlaat. Hierdoor hebben de mensen binnen het gebouw geen last van de warmte en krijgen ze toch zoveel mogelijk licht.

Metadecor probeert steeds om, samen met de architect, een brug te slaan tussen techniek en design. Wij verzorgen 'de schil' van het gebouw. De schil zorgt voor uiterlijke bescherming, voor een bescherming tegen zon, wind, water en lucht. Wij proberen hierbij op een constructieve manier mee te denken en te kijken naar zowel de bouwfysische kant als naar de esthetische kant van een gebouw.'


    Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage