Hoog isolerende raamprofielen ontwikkeld voor passiefbouw

De energienormen voor gebouwen worden alsmaar strenger. Reynaers Aluminium speelt hier handig op in met de Masterline 10-reeks. Deze raamprofielen combineren extreme thermische eigenschappen met een minimale aanzichtbreedte van het profiel.

De Masterline 10-reeks wordt grotendeels opgebouwd uit dezelfde profielen en accessoires als het al bestaande Masterline-gamma.

Masterline 10 is bijgevolg beschikbaar in drie designvarianten: Functioneel’-strak, ‘Renaissance’-klassiek en ‘Deco’-hedendaags. “Het gebruik van bestaande componenten biedt een groot logistiek voordeel maar vertaalt zich tevens in een competitieve prijszetting”, klinkt het bij Reynaers Aluminium.

 

Hoog isolerend karakter

Het hoog isolerende karakter van de raamprofielen wordt bekomen door de integratie van nieuwe innovatieve materialen en de opbouw van de geoptimaliseerde thermische onderbreking. 

De stegen bestaan uit Reynisol met verbeterde lambda waarde en reflecteren de warmte naar binnen en de koude naar buiten. Kader-vleugel combinaties halen Uf waardes onder 1.0 W/m²K en op profielniveau dalen deze verder tot minimum 0.76 W/m²K.

De zeer lage Uf-waarden en de ultrasmalle profielbreedte hebben een gunstig effect op de globale U-waarde en zorgen ook voor meer daglicht. Het Masterline 10-gamma draagt bovendien het Passiefhuis certificaat.Breed aanbod

De Masterline 10-profielen zijn ontworpen om te voldoen aan de hedendaagse bouwtrends. De profielen laten toe om heel grote glaspartijen te integreren met extreme thermische prestaties en werden getest op inbraakwerendheid. Door het brede aanbod is Masterline 10 zowel geschikt voor woning- en appartementsbouw als voor publieke gebouwen waar het intensieve gebruik om een robuust en betrouwbaar systeem vraagt.Oog voor design

“Met Masterline 10 bevestigt Reynaers zijn reputatie als vooruitstrevend ontwikkelaar van innovatieve oplossingen voor profielen van raam-, deur- en gevelsystemen die aan de strengste energienormen voldoen, maar altijd met oog voor architecturaal design.”, aldus Stephanie Gross, Marketing & Communicatie Manager Reynaers Aluminium Belux.

Deel dit artikel:

Contacteer Reynaers Aluminium

Onze partners