Hoogwaardig buitenschrijnwerk voor grootste chocolademagazijn ter wereld

'The Chocolate Box' van Barry Callebaut Group is het grootste en duurzaamste chocolademagazijn ter wereld. En laat dat nu net - zoals de Aliplast-vestiging - in Lokeren staan. Extra fijn dus voor Aliplast Aluminium Systems om het aluminium schrijnwerk te mogen leveren. Partner Willy Naessens Alu kreeg de opdracht om alle ramen, deuren en gordijngevels te leveren.

Hij koos voor het Aliplast Star75 systeem voor de ramen en deuren. Ze hebben een Uf-waarde van 1,50 W/m²K, een Uw-waarde van 0,94 W/m²K en een luchtdichtheid klasse 4. Ook op het vlak van akoestiek scoren de ramen hoog met 47,1 dB (-1,-4). Zo past deze oplossing perfect in toepassingen met de strengste eisen op het vlak van thermische en akoestische isolatie.

Voor de gordijngevels integreerde de constructeur de MC Wall, die elke architect een ongekende ontwerpvrijheid garandeert. Met een U-waarde van 0,97 W/m²K scoort deze alles-in-één vliesgevel ook goed op het vlak van isolatie en met een glasdikte van 59 mm kunnen bijna alle beschikbare glastypes geïntegreerd worden. De diepe ovaalvormige afdekkappen die door de architect - AAVO Architects - gekozen werden, accentueren de diepte op de gevel, waardoor de glaspartijen een extra architecturaal aspect toevoegen.

Alle schrijnwerk werd intern bij Aliplast Aluminium Systems gelakt met poederklasse 2, die een zeer grote weerstand tegen UV-stralen heeft. Daardoor dragen de systemen een Qualicoat Seaside-label en geeft Aliplast 25 jaar kleurgarantie op een groot aantal kleuren.

Bron: Aliplast Aluminium Systems

Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners

GAimage