Hout optimaal beschermen met hoogwaardige oliën

De trend naar exclusieve, hoogwaardig geoliede oppervlakken zet zich onverminderd voort. De individuele charme van hout, met zichtbare en voelbare open poriën, blijft lange tijd behouden door het gebruik van hoogwaardige oliën uit het uitgebreide olieassortiment van Hesse. De hoogwaardige oliën, met name COLOR-SOLID-OIL, beschermen het hout optimaal met slechts één aangebrachte laag.

Hesse COLOR-SOLID-OIL is een gekleurde, mild ruikende en extreem oplosmiddelarme HIGH-SOLID natuurolie. Deze bestaat voor bijna 98 procent uit hernieuwbare grondstoffen. 

Door zijn uitstekende mechanische en chemische bestendigheid is de olie geschikt voor het kleuren van exclusieve, normaal tot zwaar belaste  houtoppervlakken binnenshuis.

 

Eén laag

En dit alles met één laag, die, in tegenstelling tot soortgelijke producten, niet eens gehard hoeft te worden. De olie is gemakkelijk te verwerken, droogt snel en bevat geen kobalten loodhoudende siccatieven.

Voor parketvloeren is deze hoogwaardige olie ook bruikbaar als accentuerende grondlaag onder 2K HYDRO-verzegelingen. Hiervoor moet u de olie wel harden en in twee lagen aanbrengen. Na een nacht drogen kunnen de geoliede oppervlakken zonder schuurgang met de HYDRO-lakken PURAONE
HDE 51-(glansgraad) of PURA-NATURA HDE 52-0 worden verzegeld.

Op veel Hesse-verkooppunten zijn er momenteel monsterdozen verkrijgbaar met de exclusieve COLOR-SOLID-OIL in 21 kleuren. Hiermee kan de vakman meteen bij de klant het gewenste kleureffect en de oppervlaktekwaliteit laten zien op de gewenste houtsoort. Met behulp van een speciale kleurenkaart waarbij de 21 kleuren op monsters van echt hout zijn aangebracht, kan er een voorselectie worden gemaakt.

Deel dit artikel:
Onze partners