Hygiënisch plafond essentieel in de zorgsector

Een hygiënisch plafond is van essentieel belang voor de gezondheid van patiënten en werknemers in zorginstellingen. De plafondpanelen van OWA zijn van materialen vervaardigd die bijdragen aan een smetteloos plafond. De plafondfabrikant zet nu een stap extra met twee hygiënische panelen speciaal voor clean rooms: Humancare en Ocean.

Plafondleverancier OWA hecht grote waarde aan de hygiëne van plafonds. Met minerale wol als basis zijn de panelen smetteloos en bovendien volledig recyclebaar binnen het cradle-to-cradle programma Green Circle. De plafondpanelen van OWA zijn daardoor gecertificeerd met het milieulabel “Blauer Engel” dat een bovengemiddeld veilig en duurzaam product garandeert. De panelen van OWA worden dan ook regelmatig in ziekenhuizen en zorginstellingen gebruikt. Zo werd OWA onlangs de opdracht de opdracht gegund om de plafondpanelen voor het St. Maarten ziekenhuis in Mechelen te leveren.

 

Humancare: hygiëne op het hoogst mogelijke niveau

Het hygiënische paneel Humancare voldoet aan de strengste hygiënische criteria voor plafondpanelen. De internationaal erkende norm NF S 90-351 met de laatste eis 2013-04 is op dit moment het zwaarste test- en normeringsproces voor luchtzuiverings- en bewakingssystemen. Humancare slaagde met gemak voor de testseries. Het paneel combineert zo de hoogste maatstaven voor zowel zuiverheid als veiligheid en minimaliseert bovendien de effecten van deeltjesuitstoot in de lucht. Dit is met name voor de hygiëne gevoelige medische sector van essentieel belang.

Het ontwerp van de Humancare plafondpanelen is allesbehalve steriel. Het organisch simpele, met vlies overtrokken oppervlakteontwerp draagt bij aan een aangename visuele sfeer van de ruimte. Het elegante witte oppervlak kan ook gemakkelijk met een vochtige doek worden afgenomen of worden schoon gezogen zonder dat de hygiënische eigenschappen worden aangetast. Uiteraard draagt Humancare bij aan de optimale ruimtelijke akoestiek (aw = 0,85) en voldoet het aan de strengste normen ten aanzien van brandpreventie.

 

Ocean: het plafondpaneel voor vochtige ruimtes

Voor vochtige ruimtes biedt OWA een uitstekende oplossing met het plafondpaneel Ocean. Dankzij de vochtbestendigheid tot 100% RH is er geen ruimte te vochtig voor dit paneel. Naast vochtbestendigheid verzorgt Ocean ook een aangename akoestiek, heeft het goede brandwerende eigenschappen en een Cleanroom classificatie klasse 2. Ook in ruimtes waar hygiëne belangrijk is kan het paneel toegepast worden. Door het gebruik van mineraal wol als basis voor de plaat wordt namelijk niet bijgedragen aan de groei van micro-organismen.

Deel dit artikel:

Contacteer OWA Benelux

Onze partners