ILBAGNOALESSI van LAUFEN: design in de badkamer heruitgevonden

ILBAGNOALESSI is het resultaat van de samenwerking tussen de Italiaanse designfabriek Alessi en LAUFEN, die samen een iconische collectie hebben gecreëerd die de archetypes van de badkamer opnieuw uitvindt.

ILBAGNOALESSI vertegenwoordigt een compleet nieuwe benadering van badkamerdesign die de twee bedrijven samen hebben ontwikkeld. Dit werd mogelijk gemaakt door uitgebreid onderzoek naar de wensen van de hedendaagse badkamergebruiker. In ILBAGNOALESSI vindt het holistische idee van de badkamer - de centrale focus van de aanpak van LAUFEN - zijn maximale uitdrukking: de perfecte balans tussen vorm en functie, design en vakmanschap, poëzie en technologische innovatie.

technologische vooruitgang

De evolutie van ILBAGNOALESSI valt samen met de baanbrekende technologische vooruitgang die de afgelopen jaren in de badkamersector is geboekt. Het onderzoek van LAUFEN naar keramiek heeft het mogelijk gemaakt een uniek, extreem resistent en kneedbaar materiaal te ontwikkelen dat bovendien zeer dun is, waardoor gedurfde vormen mogelijk zijn die 20 jaar geleden ondenkbaar waren - Saphirkeramik.

Dankzij dit buitengewoon krachtige materiaal, dat verleden en toekomst combineert, was het mogelijk nieuwe wastafels en wastafelbladen te ontwerpen met royale, zachte en vloeiende vormen die een lichte en delicate indruk achterlaten. Tot de belangrijkste innovaties in de collectie behoren ook drie nieuwe oppervlakte- en kleurvarianten voor alle keramische objecten, inclusief wc en bidet.

Kom alles te weten over dit product tijdens ARCHITECT@WORK in Kortrijk op 11 en 12 mei. LAUFEN vind je terug op stand 20.

Bron: LAUFEN
Deel dit artikel:
Contacteer LAUFEN
Onze partners