Infrabel kiest voor gebouwbeheersysteem van FixSus

Infrabel besliste om voor de renovatie van een seinhuis in Brugge een FixSus-gebouwenbeheersyteem te implementeren. Dit zorgt voor een optimale aansturing van de HVAC-installatie, en laat toe om snel in te grijpen indien er een alarm optreedt.

Het gebouw is voorzien van nieuwe energiebewuste technieken voor de warmte- en koudeproductie door de combinatie van een gasketel, een zespijpswarmtepomp en een drycooler.

De koudeproductie is ten allen tijde nodig voor de ICT-lokalen, waar de apparatuur moet beschermd worden. Via recuperatie met de koelmachine kan de warmte uit de computerzalen gebruikt worden om bijhorende ruimtes in hetzelfde gebouw op temperatuur te brengen.

Voor de seinzaal was het een must om het comfort te garanderen, aangezien deze continue in gebruik is. Daarom is alles dubbel uitgevoerd: luchtbehandelingskasten, bijhorende warmtepompen, Beckhoff-controllers,... Op deze manier kan, bij het in storing gaan van één toestel, een ander overnemen zonder dat het personeel ter plaatse zich er van bewust is.

De Fixsus-regeling voorziet de optimale aansturing van de warmte- en koudeproductie, de nodige ventilatie, ruimteregeling en koppeling met andere intelligente systemen gebruikt door Infrabel. 

Indien er zich een alarm voordoet worden de nodige mensen op de hoogte gesteld via mail of sms. Vervolgens kan het systeem vanop afstand dgeraadpleegd worden, vooraleer een interventie ter plaatse nodig is.

Bron: FixSus
Deel dit artikel:
Onze partners