Innovatief akoestisch materiaal toegepast in kantoormeubilair op maat in Nederland

Wanneer Print Acoustics deelneemt aan beurzen met hun gamma houten, decoratieve, absorberende producten, stelden ontwerpers in het verleden  regelmatig de vraag naar een product dat stootvast, krasvast, onderhoudsvriendelijk en zo weinig mogelijk zichtbaar akoestisch absorberend was. Het product Type I (Invisible) is daarop het antwoord. Het werd toegepast in de nieuwe kantoren van Janson Bridging International in Nederland.

Type I (Invisible) bestaat uit een toplaag van 1 mm van jacquard fijngeweven doek van vloerenproducent Ntgrate dat treksterk,krasvast en afwasbaar is.  Het geweven doek bestaat immers uit decoratieve vinyldraden van diameter 1 mm met een glasvezelkern van 0.5 mm en een 0.5mm bicolore PVC-mantel.

Het doek wordt vervolgens op zwarte akoestische  MDF gefixeerd en aan de achterzijde voorzien van een zwart akoestisch glasvlies. Het product behaalt hiermee een een zeer hoge akoestische absorptiescore.

 

Janson Bridging International

Bij de ontwerpopdracht voor de nieuwe kantoren van Janson Bridging International in het Nederlandse Hank, ging ontwerpstudio Evelien Lulofs uit Deventer aan de slag gegaan met deze akoestische oplossing. Al snel kwam de vraag of het materiaal ook als innovatief meubelplaatmateriaal beschikbaar was.

Triplaco leverde zo een meubelplaat met een aan twee zijden geweven vinyldoek aan interieurbouwer Van Eijk in Nieuw-Lekkerland. Dit bedrijf heeft het meubilair gemaakt en geplaatst in dit project. Zaakvoerder Egbert Van Eijk was zeer tevreden over de kwaliteit en absorptieve waardes van het materiaal en heeft meteen ook zijn nieuwe toonzaal hiermee uitgerust

Bron: Print Acoustics by Triplaco

Deel dit artikel:

Onze partners