Intelligent dampscherm bestrijdt vocht

Vocht is een van de grootste vijanden van isolatie en van een gezond binnenklimaat. Natte isolatie doet de vochtigheidsgraad in een woning stijgen en geeft kwalijke schimmels vrij spel. Bovendien verliezen de meeste isolatiematerialen hun isolerende werken als ze vochtig (geweest) zijn. Nattigheid, zoveel is duidelijk, hou je best buiten. Een goed geplaatst damprem biedt een adequate bescherming van isolatiematerialen tegen vocht en condens.

Met Sopravap Hygro ontwikkelde SOPREMA een damprem van de nieuwe generatie, dat extra zorg draagt voor natuurlijke isolatiematerialen. Wat de werking van Sopravap Hygro onderscheidt, is de dampdiffusieweerstand die zich automatisch aanpast aan de luchtvochtigheid. Als het warm en weinig vochtig is in de zomer, gaan de poriën van het damprem automatisch open waardoor de onderliggende isolatie nog beter kan uitdrogen. Is het ’s winters koud en nat, dan beperkt het vlies het vochttransport tot een minimum. Het hele jaar door biedt het slimme hygro-regulerende materiaal van het damprem bescherming en vrijwaart het de goede werking van de natuurlijke isolatie.

Het damprem zorgt ervoor dat er niet te veel vocht binnenblijft (geen condens) en vocht van buiten niet binnendringt. Dat maakt het slimme materiaal bijzonder geschikt voor keukens, badkamers en andere vochtige ruimtes.

 

Performant en luchtdicht

De toepassing van Sopravap Hygro komt het beste tot zijn recht bij muren en hellende daken waar gebruik wordt gemaakt van 100% natuurlijke houtvezelisolatie, zoals het uiterst duurzame en ecovriendelijke Pavatex. Het systeem is ook compatibel met houtwol, rotswol en glaswol. De combinatie zorgt voor een performante en luchtdichte bescherming van de hele bouwschil.

Sopravap Hygro bewijst zeker 35 tot 40 jaar zijn dienst en heeft een erg grote mechanische weerstand dankzij de verstevigde inlage. Bovendien is het materiaal doorzichtig, waardoor het product geschikt is voor ingeblazen isolatie, zoals cellulose.

Bron: Soprema
Deel dit artikel:
Onze partners