Interface breidt aanbod CO₂-negatieve tapijttegels uit

Met de komst van de CQuest™BioX backing breidt Interface haar collectie CO2-negatieve tapijttegels met 34 extra tapijttegel-producten uit. Ondertussen beschikt de vloerenfabrikant over een ruim aanbod van CO2-negatieve producten, 38 producten in 378 kleuren. Met deze collectie wil Interface een positieve bijdrage leveren aan het terugdraaien van de opwarming van de aarde. Daarnaast willen ze nog altijd hun kwaliteit en toonaangevend design blijven garanderen.

38 producten

Interface had voorheen vier tapijttegelproducten in haar collectie. Deze producten zijn standaard voorzien van de CQuest™BioX backing. Nu komen er daar 34 producten bij waarbij de CQuest™BioX backing niet standaard is toegevoegd, maar als optie beschikbaar is. In het productieproces worden de backings gecombineerd met speciale garens en tuftprocessen om een CO2-negatief product te bekomen. De keuze voor deze backing helpt klanten om de CO2-voetdruk van hun ruimtes te verkleinen.

CQuest™ BioX backings

De backing van Interface kreeg meer bio-based en gerecycleerde materialen. Vervolgens mat de vloerenfabrikant de invloed op de CO2-voetafdruk. Beide materialen hebben een CO2-negatief karakter, resulterend in een CO2-negatieve backing. 

Tegen 2040 wil Interface een CO2-negatieve onderneming zijn. Hiervoor moet de fabrikant meer opslag dan uitstoot realiseren. Om dit te bekomen gaat Interface verder met het transformeren van de eigen activiteiten en materialen. Daarnaast werken ze samen met enkele leveranciers om de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Bron: Interface
Deel dit artikel:
Onze partners