Interieurarchitecten Donum en Studio Lijnen openen pop-uploft

De Hasseltse blauwe boulevard is het toneel van een nieuwe fase in de stadsontwikkeling. Aan de oevers van het water vlakbij de jachthaven verrijst residentie Zuidzicht. Een wit golvend project dat tegen 2020 vier gebouwen zal tellen. De interieurarchitecten van Donum werken samen met Studio Lijnen & Partners om een tijdelijke loft in te richten. Het resultaat is vanaf 26 april elke woensdag en zaterdag te bezoeken.

De samenwerking ontstond door de complementaire aard van de bedrijven. "Donum vult ons perfect aan. Wij hebben ervaring in totaalinrichting, van ruwbouw tot maatwerk, terwijl Donum dan weer toonaangevend is op het gebied van meubilair, stoffen, kleuren en accessoires," legt Raf Lijnen uit. De pop-uploft is het begin van een verdere samenwerking voor de twee interieurbedrijven.

Donum wil sterker inspelen op hun interieurarchitectonische tak. Momenteel kampen ze nog met het imago van een winkel. "We worstelen met de perceptie dat we énkel een winkel zijn," vertelt zaakvoerder Jos Peeters van Donum. "Met dit project willen we ons echt presenteren naar de mensen toe. We maken duidelijk dat ze bij ons ook terecht kunnen voor uitgebreid advies."


Evenementen

In de loft wandel je doorheen een stijlvol interieur dat de ruimte opsplitst in verschillende biotopen. "De loft wordt gescheiden door een gesimuleerde patio," legt interieurarchitect Toon De Gruyter van Donum uit. "We gebruiken buitenmeubilair en -accessoires in de patio, waardoor we een buitenomgeving creëren binnen de loft. Dit vormt de scheiding tussen de twee sferen die het appartement heeft."

In samenwerking met projectontwikkelaar Kolmont Woonprojecten organiseren de partijen tussen 15 mei en 25 september elke woensdag en zaterdag kijkdagen. Van 13 tot 18 uur kunnen geïnteresseerden meer informatie krijgen over de inrichting van hun woning. Piet Stockmans zorgt voor culinaire versnaperingen op donderdag 15 mei en 4 september, terwijl wijnimporteur Licata een degustatie organiseert op 3 juli en 25 september. Kunstconsultantenbureau Art and Advice presenteert dan weer enkele door Luc Theuwis geselecteerde kunstwerken op donderdag 19 juni.

Deel dit artikel:
Onze partners