Internationale onderscheiding voor Gyproc ProTeamer Lindner-Welsy

Lindner-Welsy sleept de internationale prijs van Saint-Gobain in de wacht voor de Gyproc-realisatie in het Havenhuis in Antwerpen. Met de Saint-Gobain Gypsum International Trophy wilt Saint-Gobain zijn waardering uiten voor de creativiteit en het vakmanschap met Gyproc® systemen en wilt het de vakman belonen voor zijn realisaties met deze producten en systemen.

De wedstrijd wordt om de twee jaar gehouden. Afgelopen vrijdag 23 maart in Lissabon werden de awards voor de 11e keer uitgereikt. Van Amerika tot Azië, van Europa tot Afrika, 87 projecten streden in 6 categorieën (Plafonds, Pleister, Gipsplaten, Innovatie & duurzaamheid, Residentieel en Niet-residentieel) om één van de 14 prijzen.

Gyproc België vaardigde 3 Belgische ProTeamers af: Batilook (project Cond’or – Gipsplaten), Oldyck & Zoon bvba (Project: Molenrenovatie Veltem – Residentieel) en Lindner-Welsy (Project: Havenhuis – Niet-residentieel).

In elke van de 6 categorieën wordt een winnaar en een runner-up gekozen. Daarnaast zijn er nog 2 algemene prijzen: de Prijs van de Voorzitter en de Grand Prix.

 

Technisch hoogstaand project

Met het Havenhuis in Antwerpen nam Lindner-Welsy deel met een project dat technisch zeer hoogstaand was. Uitstekend vakmanschap bij de uitvoering was een absolute noodzaak bij de realisatie van de hoge akoestische en brandeisen en de ingewikkelde wandopbouwen die in alle richtingen draaiden. Daarnaast moest ook aan de BREEAM eisen voor dit gebouw voldaan worden.

Lindner-Welsy wist de jury met dit project te overtuigen en kwam vrijdag als runner-up uit de bus in de categorie Niet-residentieel. 

Gyproc laat weten "blij te zijn dat de intense samenwerking om dit project tot een goed einde te brengen op deze manier beloond wordt."

Klik hier om meer te weten over de andere projecten.

Bron: Gyproc
Deel dit artikel:

Onze partners