Internationale prijzen voor Amandus VanQuaille en Govaert – Vanhoutte in Los Angeles

Zopas werd de Belgische architect Amandus VanQuaille van Nomad Concept bekroond met een zilveren en bronzen award in de International Design Award voor het Julianus-project in Tongeren en een project in Zuid-Frankrijk. In dezelfde wedstrijd werd ook Govaert – Vanhoutte twee maal gelauwerd voor D-Hotel in Kortrijk en Villa Roces in Brugge.
Zopas werd de Belgische architect Amandus VanQuaille van Nomad Concept bekroond met een zilveren en bronzen award in de International Design Award voor het Julianus-project in Tongeren en een project in Zuid-Frankrijk. In dezelfde wedstrijd werd ook Govaert – Vanhoutte twee maal gelauwerd voor D-Hotel in Kortrijk en Villa Roces in Brugge.
    

Project Julianus Tongeren (Foto's: Robert De Wilde)


De Antwerpse architect Armand VanQuaille eindigde op de tweede plaats voor de International Design Award 12 in de categorie architectuur – Other Architectural Design voor zijn constructie in het Julianus-project in Tongeren. Voor dit winkelproject, een ontwerp van Holistic Architecture creëerde Amandus VanQuaille een mooie eyecatcher van textielarchitectuur op het binnenplein.

    


Tegelijk ontving Amandus VanQuaille ook de bronzen Award (derde plaats) voor Sail Sculpture Mediterranean in Zuid-Frankrijk.

Amandus VanQuaille

Amandus VanQuaille is in ons land één van de pioniers in textiel- of membraanarchitectuur. Architectura besteedde enkele jaren geleden al een artikel aan zijn constructies toen er een extra nieuwsbrief en dossier gepubliceerd werd rond textielarchitectuur.

Ook twee prijzen voor Govaert en Vanhoutte

Ook architectenbureau Govaert & Vanhoutte werd twee maal bekroond in Los Angeles. D-Hotel in Kortrijk dat vorig jaar nog door het Franse magazine Hôtel Et Lodge bekroond werd als derde mooiste hotel ter wereld, viel opnieuw in de prijzen. In de categorie new commercial building kaapte het de tweede plaats in de wacht.

    


Ook het andere bekroonde project van Govaert & Vanhoutte viel eerder al in de prijzen. Villa Roces in Brugge won in september van vorig jaar nog de LEAF Award. In de International Design Award eindigde de villa op de tweede plaats in de categorie New Residential Building.

Wie wil kennis maken met het werk van Govaert & Vanhoutte kan daarvoor terecht op Architect@Work. Op 25 april organiseren NAV en Architectura de lezingenreeks Beton Concreet waarbij drie bureaus een recent betonproject komen toelichten. Andere sprekers zijn Meta en BURO II & ARCHI+I.


    
International Design Award

De International Design Award bekroont de meest visionaire ontwerpers ter wereld, ontdekt nieuw en opkomend talent en promoot de waardering van design wereldwijd.

Architecten en designers van interieur, mode, producten en grafiek, stuurden inzendingen uit meer dan 65 landen van over de hele wereld, waarmee het internationale karakter van International Design Award opnieuw aangetoond werd.

De winnaars worden onder andere beloond met publicatie van hun werk in het International Design Awards Book of Designs, dat in de V.S. wordt verdeeld; bovendien worden ze gepromoveerd bij 100.000 design professionals en naar potentiële klanten wereldwijd; een jaar lang worden ze gepromoot via de website van IDA. De International Design Award is voor de ontwerpers op de eerste plaats een kritische internationale erkenning van hun werk door een uitgelezen panel van juryleden wereldwijd.

De juryleden waren onder meer Alice Blackwood (redacteur, Design Quarterly), Lise Coirier (hoofdredacteur, TL), Hans Frank (hoofdredacteur, Objekt International), Aaron Kenedi (hoofdredacteur, Print), Rebecca Epstein Kong (medeoprichter, Artware Editions), Raj Nandan (managing directeur, Indesign Group); Laurence NG (uitgever, IdN) en Josh Rubin (hoofdredacteur, stichter en uitgever, Cool Hunting).Deel dit artikel:

Onze partners