Govaert & Vanhoutte Architects

logo Govaert & Vanhoutte Architects

Govaert & Vanhoutte Architects

Koningin Astridlaan 25

8200 Sint-michiels

België

Het Brugse (B) bureau Govaert & Vanhoutte Architects draait sinds 1989 rond de synergie tussen Benny Govaert en Damiaan Vanhoutte. Zij vinden elkaar in architectuur en net de bijzondere interactie tussen beiden brengt hun ontwerpen op een hoger niveau.

Niet alleen elegante horizontaliteit of de consequente compositie van open en gesloten oppervlakken, maar ook delicate details en sobere structuren vormen hun bescheiden, maar herkenbare handtekening. Tegelijk transparant en lichamelijk bepalen hun projecten coördinaten van ruimte. De architecten schuiven met lijnen, vlakken en grenzen tot de essentie van ruimtebeleving centraal staat. Dankzij een tiental gevoelige erfgoedsites op haar curriculum, toont het Brugse architectuurbureau met verve haar empathie voor de zachte passages tussen heden en historiek.

Het bureau met achttien werknemers creëert veelal Belgische projecten die langzamerhand het westen van het land inpalmen, wereldwijd zijn gepubliceerd en intussen talrijke prijzen in binnen- en buitenland wegkaapten.

[Lees meer] [Lees minder]