Govaert & Vanhoutte doen ontwerpvisie uit de doeken tijdens derde Architectuurcafé

Op dinsdag 11 juni vanaf 19u30 zullen Govaert & Vanhoutte architecten tijdens het derde Architectuurcafé, dat georganiseerd wordt door de Koninklijke Bouwmeesterskring West-Vlaanderen (KBWB), hun ontwerpvisie toelichten aan de hand van gerealiseerde projecten. De lezing vindt plaats in de door hen ontworpen gebouwen van Deltalight in Gullegem.
Op dinsdag 11 juni vanaf 19u30 zullen Govaert & Vanhoutte architecten tijdens het derde Architectuurcafé, dat georganiseerd wordt door de Koninklijke Bouwmeesterskring West-Vlaanderen (KBWB), hun ontwerpvisie toelichten aan de hand van gerealiseerde projecten. De lezing vindt plaats in de door hen ontworpen gebouwen van Deltalight in Gullegem.


Het gebouw van Deltalight in Gullegem, ontworpen door Govaert & Vanhoutte architectenPrijzenkast

Het duo heeft reeds enkele mooie prijzen achter hun naam kunnen schrijven zoals de architectuurprijs Belgische Kust 'Ark01'; IPB Challenge Architectectuurprijs categorie Industriële gebouwen; Civic trust award 2011 en Leaf Award categorie Residential building of the year. Het duo werd in 1997 laureaat van de Nationale Architectuurwedstrijd 'Fort Napoleon' te Oostende.
Visie

Het jonge duo beschrijft hun visie als volgt: "In onze projecten pogen we eveneens vanuit de inhoud van het gegeven en een functionele analyse van het programma en de omgeving te komen tot een abstrahering. Door middel van een artistieke visie willen we vervolgens tot een authentiek concept komen dat op een abstracte manier gelinkt blijft aan de inhoud en plaats."
Inkom voor KBWB-leden is gratis, niet-leden betalen 5 euro.

Bron: KBWB

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage