invisidoor AX: discreet kader voor pivoterende binnendeuren

ARLU breidt het invisidoor- gamma uit met de invisidoor AX, een onzichtbaar aluminium kader voor pivoterende binnendeuren dat eenvoudig en onzichtbaar geïnstalleerd en ingepleisterd kan worden. De argenta invisidoor AX is standaard uitgerust met de geïntegreerde pivotica (pivotsysteem) en magnotica (contactloze magneetsluiter).

ARLUbreidt het invisidoor- gamma uit met de invisidoor AX, een onzichtbaar aluminium kader voor pivoterende binnendeuren dat eenvoudig en onzichtbaar geïnstalleerd en ingepleisterd kan worden. De argenta invisidoor AX is standaard uitgerust met de geïntegreerde pivotica (pivotsysteem) en magnotica (contactloze magneetsluiter).

 
De argenta pivotica is een compact, minimalistisch en onzichtbaar pivot-scharnier dat eenvoudig te monteren is in het deurblad. In het invisidoor AX-kader bevindt de as-opening voor de pivotica zich bovenaan en is onderaan een inox geborstelde vloerplaat aan het kaderprofiel bevestigd. Daardoor staat de deur perfect verticaal uitgelijnd en is afregeling tijdens plaatsing niet nodig.

Dankzij de magnotica kan de pivoterende deur in haar nulstand gehouden worden. Er zijn geen bewegende onderdelen waardoor de deur geluidloos sluit en opent. Deze contactloze magneetsluiter kan toegepast worden op elke normale houten binnendeur. Op aanvraag kan de invisidoor AX ook voorzien worden van een magneetslot met gewone sleutel, met cilinderslot of met wc/badkamerslot zodat men de deur kan afsluiten met een sleutel.

“Dankzij dit vernieuwend concept is de installatie van een pivoterende deur kinderspel; de onzichtbare plaatsing van het kader met geïntegreerd pivotsysteem is zeer eenvoudig, er dient zelfs geen systeem in de vloer ingebouwd te worden”, zegt dhr. Gerrit Van Eeckhoudt, senior productmanager bij ARLU. “Na plaatsing van het aluminium kader wordt deze volledig onzichtbaar ingepleisterd. Dankzij de speciale zwaluwstaart-profilering, stevige constructie kader, eenvoudige en stevige montagemogelijkheid aan de muur is er weinig tot geen kans op scheuren in het plakwerk. Het profiel is tevens standaard voorzien van een overschilderbare primerlaag zodat men eenvoudig het profiel kan overschilderen met muurverf. Deze beproefde technologie ontleenden we aan onze succesvolle invisidoor, een onzichtbaar aluminium kader voor gewone binnendeuren dat reeds enkele jaren op de markt is.”

De invisidoor AX is volgens ARLU geschikt om toegepast te worden als deur naar een dressing of als deur tussen de keuken en leefruimte. Men kan namelijk de deur snel en eenvoudig openduwen, in beide richtingen, zonder draaikruk.

Deel dit artikel:

Contacteer ARLU

Onze partners