Isover kondigt gratis opleidingen aan voor professionelen

ISOVER biedt professionelen de mogelijkheid om deel te nemen aan opleidingen, die hen vertrouwd maken met de meest recente technieken en de nieuwste isolatietrends. Op de website kan je een keuze maken uit vijf mogelijke gratis opleidingen of je kan er een opleiding op maat aanvragen.

Niet alleen worden de wettelijke energienormen steeds strenger, zowel in nieuwbouw als in renovatie, ook opdrachtgevers zelf stellen vandaag hogere eisen op energievlak dan vroeger. En terecht! Maar dat houdt wel in dat wie werkzaam is in de bouwsector zich meer dan ooit moet bijscholen om zijn vakkennis up-to-date te houden en een voorsprong te houden op de concurrentie, zeker wat isolatie- en luchtdichtingstechnieken betreft.

 

Drie keuzemodules dagopleidingen

  • isoleren van hellende daken, inclusief luchtdichting
  • binnenisolatie van massieve buitenmuren, inclusief luchtdichting
  • na-isoleren van hellende daken en buitenmuren, inclusief luchtdichting  (1 + 2)

Daarnaast kan je op bepaalde dagen ook opleidingen van ISOVER en zusterfirma GYPROC samen volgen. Het betreft in dit geval de opleidingen:

  • isoleren en afwerken van hellende daken
  • isoleren en afwerken van buitenmuren langs de binnenkant

In elke opleiding krijg je eerst een korte theoretische achtergrond. Vervolgens ligt de nadruk op praktijk en uitvoering. In kleine groepjes wordt er gewerkt aan maquettes waarbij je de knepen van het vak aanleert en ze vervolgens zelf in de praktijk brengt.

De concrete inhoud van de opleidingen en de opleidingsdata kan je hier raadplegen.

Op vraag van bouw- en renovatiebedrijven biedt ISOVER ook opleidingen op maat aan. Neem hiervoor contact op met Mieke Saman (03/360.23.50 of Mieke.saman@saint-gobain.com). Zij zal dan intern nakijken wat mogelijk is.

 

Praktisch

De Nederlandstalige opleidingen vinden plaats in het ISOVER-opleidingscentrum te Kallo, Sint-Jansweg 9  - Haven 1602. Franstalige opleidingen worden hetzij ook in het ISOVER-opleidingscentrum gegeven, hetzij bij FORMATPME- section Formattoit, Rue Saucin 66, 5032 Isnes. 

Elke opleiding duurt een volledige dag, met uitzondering van de  - aan te vragen – verkorte opleiding luchtdicht afwerken die een halve dag  (4 uur) duurt.

 

Inschrijven

De opleidingen zijn volledig gratis maar inschrijven is wel verplicht.  Dat kan via www.isover.be/opleidingen. Doe dit zo snel mogelijk want voor elke opleiding zijn max. 20 deelnemers toegelaten.  Groepsinschrijvingen zijn ook mogelijk.

Bron: Isover

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage