Johan De Wachter en Rik De Vooght in zee voor sporthal Schaarbeek en Polderparel in Oud-Turnhout

Het Rotterdamse architectenbureau Johan De Wachter Architects en het Antwerpse bureau van Rik De Vooght vormen het samenwerkingsverband 2DVW Architects. Het ontwerpbureau won deze maand de prijsvraag voor de sporthal van Schaarbeek en het sociale woonproject Polderparel in Oud-Turnhout.

Het Rotterdamse architectenbureau Johan De Wachter Architects en het Antwerpse bureau van Rik De Vooght vormen het samenwerkingsverband 2DVW Architects. Het ontwerpbureau won deze maand de prijsvraag voor de sporthal van Schaarbeek en het sociale woonproject Polderparel in Oud-Turnhout.


Visualisatie Polderparel (2DVW Architects).


De Polderparel

Met Polderparel worden 18 sociale woningen gerealiseerd in opdracht van De Ark, de Turnhoutse huisvestingsmaatschappij. De Polderparel zal een gebouw uit één stuk worden dat de volledige footprint van het kavel in de Polderstraat inneemt. Daarop worden verschillende transformaties uitgevoerd die een antwoord op maat bieden aan de context, de mogelijke ontwikkelperspectieven van de directe omgeving en het programmavoorstel. Het resultaat is een markant gebouw, met geheel leistenen gevels en lichte betegelde ruimtes binnenin het blok.







Visualisaties Polderparel (2DVW Architects).


Sporthal Schaarbeek

De gemeente Schaarbeek wil in samenwerking met Beliris, de federale overheidsdienst die de internationale uitstraling van Brussel wil verbeteren, een buurtvoorziening integreren in de bestaande school Institut Technique Cardinal Mercier. 2DVW Architecten ontwerpt daarvoor een nieuwe voorziening bestaande uit een sporthal met onder meer bijbehorende kleedkamers, berging en een buurtlounge die een ontmoetingsruimte voor de bezoekers van de sporthal zal zijn. De nieuwe sporthal zal worden gebruikt door de bewoners en verenigingen uit de buurt en - vooral overdag - door de school.

De gebouwen van de school dateren uit het begin van de 20ste eeuw. De verschillende panden bevinden zich rond twee binnenpleinen binnenin het bouwblok, die dienst doen als speelplaats voor de scholieren. Door een slimme combinatie van sloop, hergebruik en nieuwbouw wil 2DVW de inpassing van het nieuwe programma in de interne organisatie verbeteren.








 
Visualisaties sporthal Schaarbeek (2DVW Architects).

 

Deel dit artikel:

Onze partners