KAAI37: Centrale rol voor proporties, materialiteit en kleur (OFFICE Kersten Geers David Van Severen)

META architectuurbureau, architecten de vylder vinck taillieu, noAarchitecten en OFFICE Kersten Geers David Van Severen ontwierpen elk een gebouw van het bouwblok KAAI37 in de Cadixwijk op ‘t Eilandje in Antwerpen. Het gebouw van OFFICE Kersten Geers David Van Severen is een oefening in eenvoud, waarbij doordachte keuzes van proporties, materialiteit en kleur centraal staan.

Het geheel combineert het ruimtegevoel van de pakhuistypologie met elementen van klassieke stadsappartementen, zoals genereuze raamopeningen tot vloerniveau en dubbele deuren tussen de kamers. 

"De voorgevel, bekleed met glazen panelen, waarvan de achterzijde gecoat werd in een licht groene kleur, reflecteert subtiel de open omgeving en biedt zo een tegengewicht aan het watervlak."


De voorgevel, bekleed met glazen panelen, waarvan de achterzijde gecoat werd in een licht groene kleur, reflecteert subtiel de open omgeving en biedt zo een tegengewicht aan het watervlak. Uitkragende balkons van verschillende groottes onderbreken het rigoureus uitgezette ritme van de raamopeningen en strekken zich uit naar de kade. 


Lees hier meer over KAAI37

Bron: META architectuurbureau

Deel dit artikel:

Onze partners