KAAI37: Doorzonappartementen, een spel van licht (architecten de vylder vinck taillieu)

META architectuurbureau, architecten de vylder vinck taillieu, noAarchitecten en OFFICE Kersten Geers David Van Severen ontwierpen elk een gebouw van het bouwblok KAAI37 in de Cadixwijk op ‘t Eilandje in Antwerpen. advvt koos voor witte gevelsteen. Dan weer mat. Dan weer blinkend. En een groene voeg. Fris. Tegelijk een tekening. Niet alleen door de groene voeg. Maar ook door de lintelen. Is de gevel een verband, dan zijn de lintelen een stapeling van bakstenen.

"Witte gevelsteen. Dan weer mat. Dan weer blinkend. En een groene voeg. Fris. Tegelijk een tekening. Niet alleen door de groene voeg. Maar ook door de lintelen. Is de gevel een verband, dan zijn de lintelen een stapeling van bakstenen."

 

Een strakke matrix van ramen. Dan weer volledige ramen. Dan weer ramen met een halve blinde nis. De strakke matrix zet zich door tot de laatste bouwlaag. Die laatste bouwlaag ligt dieper terug. Maar de matrix gaat even door. Als kantelen van de borstwering. Als halve ramen van de gevel.
 
Doorzonappartementen maken dat de stad en het binnengebied het wonen richting geeft. De zon speelt niet alleen op de gevel. Van glans tot mat. De zon speelt ook door de ruimte. Van voor tot achter.

 

Lees hier meer over KAAI37

Bron: META architectuurbureau

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage