KAAI37: META kiest voor passiefbouw met exoskelet, een primeur

META architectuurbureau, architecten de vylder vinck taillieu, noAarchitecten en OFFICE Kersten Geers David Van Severen ontwierpen elk een gebouw van het bouwblok KAAI37 in de Cadixwijk op ‘t Eilandje in Antwerpen. META maakt voor zijn gebouw gebruik van een betonnen buitenstructuur of exoskelet.

De afgewerkte gevel bestaat uit grijsgroene, prefabbetonnen gevelkaders die de dragende structuur van het gebouw vormen. De specifieke profilering van deze kaders maakt het mogelijk de vloerplaten op thermisch onderbroken wijze te plaatsen.
 

“Voor ons gebouw maken we gebruik van een betonnen exoskelet. Deze bouwmethode zorgt niet enkel voor een maximale flexibiliteit, maar is bovendien bijzonder snel en efficiënt in uitvoering. Een doorgedreven versie van het ruwbouw is afbouw-principe van META", aldus META architectuurbureau.


Deze bouwmethode zorgt niet enkel voor een maximale flexibiliteit voor de indeling van de binnenruimte, maar blijkt bovendien bijzonder snel en efficiënt in uitvoering. Een doorgedreven versie van het ‘ruwbouw is afbouw’-principe, een belangrijke stelregel voor META.

META zorgt voor een primeur door het halen van de passiefstandaard met een exoskelet.


Lees hier meer over KAAI37
 

Bron: META architectuurbureau

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage