Kandidaten gezocht voor ontwerppool Blue Gate Antwerp

Blue Gate Antwerp is het nieuwe eco-effectief watergebonden bedrijventerrein ten zuiden van Antwerpen. Ter realisatie van de gebouwen binnen het opdrachtgebied werd de publieke private vennootschap Blue Gate Antwerp Building NV opgericht. De stadsbouwmeester gaat nu samen met partners Bopro Sustainable Investments, AG VESPA en PMV op zoek naar ontwerpers die zullen instaan voor de architectuuropdrachten ter realisatie van de gebouwen binnen het opdrachtgebied.

Ooit was Petroleum Zuid een druk bedrijventerrein waar innovatieve petroleumbedrijven actief waren. Vanaf de jaren 60 trokken de ondernemingen er weg en bleef Petroleum Zuid grotendeels verlaten en vervuild achter. De Blue Gate Antwerp-site wordt ontwikkeld met een zone voor een gemengd regionaal bedrijventerrein, een logistieke zone, de zone ‘Petroleumcluster’, een zone voor stedelijke activiteiten en de zone arresthuis.
 
Voor de herontwikkeling van de logistieke zone en de zone voor gemengd regionaal bedrijventerrein werd een PPS-structuur opgezet. Daarbij slaan publieke en private partners de handen in elkaar om de brownfield om te vormen tot een watergebonden, eco-effectief bedrijventerrein inclusief een logistieke cluster. Het gebied heeft een totale oppervlakte van circa 53 ha.

Ontwerpers kunnen zich kandidaat stellen tot woensdag 28 augustus 2019. Meer info vind je hier.
 
 

Bron: Stadsbouwmeester Antwerpen

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage