Kantoor PUUR interieurarchitecten finalist IFI Design Distinction Awards 2022

De internationale federatie van interieurarchitecten reikt elk jaar de Design Distinction Awards uit, waarvoor interieurprojecten van over de hele wereld in aanmerking komen. PUUR interieurarchitecten behaalde met het eigen kantoor in Antwerpen een finaleplaats. Het kantoor prijkte vorig jaar ook al op de longlist van de Dezeen Awards en sleepte een nominatie voor de ARC21 Interieur Award in de wacht. PUUR ontwierp zijn nieuwe kantoorruimte in het voormalige slachthuis dichtbij Park Spoor Noord met het concept 'Arsenale' in het achterhoofd. Een industriële ruimte met een ruw en circulair materialenpalet is het resultaat. 

Met 640 ingediende projecten uit 51 landen bereikten de IFI DDA – IFI Design Distinction Awards 2022 een recordaantal inzendingen. 156 projecten haalden de shortlist, verdeeld over tien categorieën.  Tijdens de prijsuitreiking op 22 februari worden per categorie een gouden, twee zilveren en drie bronzen winnaars aangeduid. 

Bij de finalisten is dus ook één Belgisch project, met name het eigen kantoor van PUUR interieurarchitecten in Antwerpen. Het bureau nam het casco pand van een voormalig slachthuis in Antwerpen onder handen en renoveerde het tot een industrieel kantoor met het concept ‘Arsenale’ als kapstok. Dat verwijst naar de oude gebouwen die de achtergrond vormen voor de biënnale in Venetië. Daarom besloot het bureau ook om het pand in zijn originele staat te herstellen. Zo liet het de zwarte kolommen zandstralen om de oorspronkelijke betonkleur en imperfecties opnieuw zichtbaar te maken. Bovendien heeft elk object zijn eigen verhaal en ontstaat er een inspirerende werkomgeving voor het team. De bureaus, uit blokplaat met erachter een staalstructuur verwijzen bijvoorbeeld naar tentoonstellingstafels. De opbouw van de tafels wordt bovendien niet verstopt waardoor het bureau de materialen op een pure manier toepast. De materialen zijn ook vanuit een duurzaam en circulair oogpunt gekozen.

Meer over het genomineerde kantoor kan je hier lezen. 

Deel dit artikel:

Onze partners