Kingspan Kooltherm: hoge isolatiewaarden met kleine diktes

De Kingspan groep is producent van duurzame bouwmaterialen, van isolatie over houtstructuren tot zonnepanelen. In de categorie 'isolatie' is hun paradepaardje de zelf ontwikkelde serie Kooltherm, die dankzij een zeer lage energietransmissie goede isolatiewaarden haalt met een beperkte wanddikte. Daardoor komen ze ook in aanmerking voor de isolatie van passieve gebouwen.
De Kingspan groep is producent van duurzame bouwmaterialen, van isolatie over houtstructuren tot zonnepanelen. In de categorie 'isolatie' is hun paradepaardje de zelf ontwikkelde serie Kooltherm, die dankzij een zeer lage energietransmissie goede isolatiewaarden haalt met een beperkte wanddikte. Daardoor komen ze ook in aanmerking voor de isolatie van passieve gebouwen.Alle producten van de Kooltherm-serie zijn harde isolatieplaten uit CFK / H-CFK-vrij resol-hardschuim, aan beide zijden bekleed met een mineraal gecoat glasvlies. Het resol–hardschuim heeft een gesloten celstructuur en is gebaseerd op een resolhars dat tijdens het vervaardigen tot schuim wordt gevormd. Dankzij de gesloten celstructuur wordt een zeer gunstige isolatiewaarde bekomen, tot lambda 0,021 W/mK, wat toelaat om een hoge isolatiewaarde te behalen met beperkte diktes. Hierdoor zijn de Kooltherm-platen zeer geschikt voor renovatie alsook voor passiefbouwprojecten.

    


Er zijn verschillende varianten beschikbaar, voor spouwmuren, vloeren en daken. De Kooltherm K3 is dankzij haar grote drukvastheid geschikt voor de isolatie van zwevende vloeren. Kooltherm K8 is dan weer speciaal afgestemd op spouwmuurisolatie. Beide zijn DuBo-gecertificeerd door het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE). Zowel de K3 als de K8 behalen voor brandreactie Euroklasse B – s1, d0 volgens de norm NEN/NBN EN 13823: 2003. Dit betekent dat de platen geen vlamoverslag en een beperkte rookontwikkeling vertonen en geen brandende druppels laten vallen bij brand. De Kooltherm K7, voor hellende daken, behaalde een Euroklasse C – s1, d0. Naargelang de toepassing is Kingspan Kooltherm te verkrijgen in diktes van 20 tot 169 mm.
Deel dit artikel:
Onze partners