KNAUF stelt Fassadol TSR en Soundshield TH32 Ultra Acoustic voor op Batibouw

Afwerken is meer dan het glad zetten van oppervlakken. Knauf heeft zich door de jaren gespecialiseerd in geïntegreerde systemen voor binnen en buiten, voor nieuwbouw en renovatie. Knauf stelt dit jaar ook een aantal nieuwigheden voor op Batibouw.

Fassadol TSR

De eerste nieuwigheid is Knauf Fassadol TSR, een verf voor gevels die toelaat om donkere kleuren toe te passen op gevelisolatiesystemen en gevelpleister, zonder het risico van oververhitting. Met conventionele verf kunnen die bij zonnig weer een temperatuur van 70 ° of meer bereiken en scheuren in het oppervlak veroorzaken. Knauf Fassadol TSR is dus volgens de producent dé oplossing voor ontwerpers, die steeds vaker gebruik willen maken van donkere kleuren voor gevels.

 

Nieuw geluidscomfort

Met de nieuwe normering inzake akoestiek in wooneenheden worden de geluidsniveaus strikter bepaald. Maar om van akoestisch comfort te genieten, hoef je geen metersdikke muren te bouwen. De Knauf SoundProtection Systems met zijn akoestische platen, metaalprofielen en isolatie zijn daarvan een sprekend voorbeeld. Lichte scheidingswanden zijn gemakkelijk inzetbare oplossingen die rust brengen in wooneenheden, zorginstellingen en kantoren. Ook de bouwplaat voor gemene muren Knauf Soundshield TH32 Ultra Acoustic met sterke geluidswerende en thermisch isolerende eigenschappen (λ-waarde 0,032 W/m.K) sluit hierbij perfect aan. De plaat is opgebouwd uit een Knauf gipsplaat type D, met een laag geëlastifieerd, geëxpandeerd grijs polystyreen (EPS).

 

Herhaald wegens succes: zelf tegels plaatsen met het KLS nivelleersysteem

Niets zo storend als een ongelijke tegelvloer. Het plaatsen van flexibele en dunne tegels als grootformaat tegels worden bemoeilijkt door een oneffen dekvloer. Maar vanaf nu kan iedere tegelzetter de vloer zelf perfect plaatsen met het Knauf Levelling System. Het systeem maakt het mogelijk om de tegels moeiteloos op de juiste dikte in te stellen. Het systeem is heel eenvoudig toe te passen met de clips, spie en speciale tang. Knauf geeft dagelijks aan zijn Batibouw-stand een demonstratie.

 

Perfecte afwerking met Knauf GALA

Van het aanleggen van terrassen, paden of opritten in klinkers of natuursteen, tot het plaatsen van betonnen boordstenen en afrasteringen in de tuin: het Knauf GALA-gamma (Garden/Landscaping) biedt alle gebruiksklare voeg- en legmortels voor het buitenbereik in handige verpakkingen en de juiste verhoudingen. Zo is er Knauf Drain Chape, een waterdoorlatende onderlaag voor de dekvloer voor het inbedden van de bestrating. Met het bindmiddelconcentraat KNAUF Drain Binder voor de aanmaak van de onderlaag bepaal je zelf de belastbaarheid, afhankelijk van de mengverhouding. De legmortel Knauf FixStone is dan weer een volwaardige oplossing om natuurstenen direct in de verse geplaatste ondervloer te leggen. Voegen behouden jarenlang hun kwaliteit en kleur met de Knauf EasyJoint, het ondoorlatende voegmiddel voor tuinpaden, terrassen, koeren en garage-inritten. Op een afwaterbare ondergrond daarentegen kies je best voor de gebruiksklare waterdoorlatende oplossing Knauf Decojoint.

 

Innovatieve voeg- en plamuurpasta’s

Dankzij het SHEETROCK®-assortiment kan je nu ook bij Knauf terecht voor gebruiksklare voeg- en plamuurpasta’s voor de moderne droogbouw. Ze zijn erg geschikt voor haast elke ondergrond (gipsplaat, cellenbeton, beton, pleister,…) en leveren een merkbare tijdsbesparing en lichtere verwerking. In ieder opzicht zijn deze materialen een uitstekende oplossing om de verschillende afwerkingsgraden te behalen.

 

Eerste hulp bij doe-het-zelfvragen: de Knauf DIY app

Bouwers en verbouwers steken steeds vaker zelf de handen uit de mouwen, maar verliezen niet graag tijd met omslachtig opzoekwerk: zij willen zo snel mogelijk van start naar het gewenste resultaat toewerken. Knauf ontwikkelde daartoe een extra digitaal kanaal om op een zo efficiënt en veilig mogelijke manier te werken. De Knauf DIY-appdie veel ellende kan voorkomen en is gratis beschikbaar voor elke klusser op zijn smartphone- of tablet.

 

Op zoek naar een stukadoor?

Heel wat bouwers en verbouwers kennen het probleem: in de buurt een vakkundige stukadoor vinden die ook nog eens snel aan de slag kan. En toch: het pleisterwerk is de basis van je interieur, het is dus van belang dat het van in het begin goed klikt. Op Mijn Stukadoor brengt Knauf bouwers en verbouwers in contact met een vakman in hun regio.

 

BATIBOUW 2015:  Hal 5 – Stand 405

Deel dit artikel:

Contacteer Knauf

Onze partners