Knauf toont nieuwe producten voor architect en vakman op Batibouw

De Duitse producent van afbouw- en isolatiematerialen Knauf stelt op de jaarlijkse Batibouw beurs zijn nieuwe producten voor. Dit jaar staat Knauf er met een nieuw soort gipspleister, een nieuwe gevelisolatieplaat , vebeterde plafondgipsplaten, moderne dakisolatie, vernieuwde glaswol en een herdachte tegelmethode.
De Duitse producent van afbouw- en isolatiematerialen Knauf stelt op de jaarlijkse Batibouw beurs haar nieuwe producten voor. Dit jaar staat Knauf er met een nieuw soort gipspleister, een nieuwe gevelisolatieplaat, verbeterde plafondgipsplaten, moderne dakisolatie, vernieuwde glaswol en een herdachte tegelmethode.

De nieuwe gipspleister van Knauf, die de naam Goldband Reno 40 draagt, kan volgens de producent met één laag oneffenheden tot 40 mm uitvlakken. Dit betekent dat er veel tijd bij het stukadoren gewonnen kan worden. De nieuwe gipspleister is vanaf begin 2013 verkrijgbaar in zakken van 25kg.
Ook een nieuwe gevelisolatie kan niet ontbreken. De SunJa plaat is een doorontwikkelde versie van de grijze EPS032-gevelisolatieplaat met grafiet. De SunJa plaat heeft een witte buitenkant gemaakt van standaard geëxpandeerd polystyreen, wat de gevelisolatie stabiel en gemakkelijk te hanteren maakt. Stofvorming of vervorming door directe zoninval is hierdoor van de baan. De nieuwe plaat geeft een lambda-waarde van 0,032 W/mK. Richtprijs: 19 EUR/m² voor een 10 cm dikke plaat.
Het verder ontwikkelde Horizon Systems van Knauf bestaat uit de Horizon Board gipsplaat. Deze borduurt verder op de 4 AK-gipsplaten voor plafondafwerking. Deze plaat zorgt voor een perfecte onderlinge aansluiting, met naadloos weggwerkte plaatvoegen. De Horizon Board is ook verkrijgbaar in de akoestische vorm van het type Cleaneo SoundDesign. De plaatsingstechniek werd aangepast naar plaatsing in kruisverband. Dit is minder arbeidsintensief en zorgt voor een verhoogde efficiëntie.
Multifit is de nieuwe generatie glaswol voor hellende daken. Deze dakisolatie heeft een lambda-waarde tot 0,032 W/mK. Het biedt een grote zijwaartse elasticiteit waardoor de glaswol goed klemt tussen de dakspanten, zonder gebruik van hulpmiddelen. Deze glaswol is verwerkt met de ECOSE technologie, deze geeft de glaswol zijn karakteristieke bruine kleur. Het is daarmee de enige glaswol met een fenol- en formaldehydevrij bindmiddel zonder kleurstoffen, gebaseerd op duurzame grondstoffen en tot 78 % gerecycleerd glas. De glaswol is eenvoudiger te verwerken, is voelbaar zacht, geurloos en geeft weinig stof af.
Het Knauf Levelling System maakt vloeren gemakkelijker. Met behulp van enkele clips, een spie en een speciale tang kan de doe-het-zelver snel en degelijk een vloer aanleggen.Deel dit artikel:

Onze partners