Knokke-Heist krijgt er indoorattractie bij met gloednieuwe bowling en karting

Slecht weer aan de kust? Knokke-Heist krijgt er in 2023 straffe indoorattractie bij: bowling, karting, kinderspeeldorp, en nog veel meer. Op maandag 30 mei begonnen in de weide tussen Jeugdhuis ‘t Verzet en de Knokkestraat, de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van een all-weatherinfrastructuur voor bowling en karting. Als alles volgens planning verloopt zou uitbater Bowl'Inn zijn nieuwe indoorattractie tegen de zomervakantie van 2023 openen. De bouwplannen worden uitgevoerd door bouwbedrijf Mathieu Gijbels uit Limburg met vestiging in Deinze, naar een ontwerp van Architectenbureau Project.

Architectenbureau Project uit Knokke-Heist opteerde voor een strak hedendaags ontwerp dat met zijn witte gevels en grote raampartijen zich perfect integreert binnen de villa-appartementen van Duinenwater en het toekomstige stadsrandbos. Aan de zijde van de spoorlijnen is ook een hippe graffiti-wall voorzien. Het gebouw krijgt een dakvolume van oranje tegelpannen waarachter zich een plat dak bevindt met alle energieneutrale technieken zoals zonnepanelen en warmtepompen.

Het gebouw wordt in staalskelet opgetrokken door firma Mathieu Gijbels. De constructie zal 4440 m² groot zijn op het gelijkvloers en omvat een oppervlakte van 4600 m² op de verdieping. Samen met de tussenverdieping van 400m² zal er dus een totaal van 9440 m² ruimte aan binnenactiviteiten mogelijk zijn.

Voor ieder wat wils

Op het gelijkvloers bevinden zich 24 bowlingbanen, een snookercafé met bar en lounge, een kinderspeeldorp binnen met aansluiting op een speeltuin buiten, een restaurant met deels overdekt terras, een ruimte voor electronic gaming en een polyvalente ruimte. Op de verdieping kunnen snelheidsduivels zich op volledig elektrisch aangedreven e-karts uitleven op een avontuurlijk karting-parcours. Het circuit met veel venijnige bochten slingert ook op en neer op verschillende hoogteniveaus. Op een tussenplatform kunnen supporters plaatsnemen op een toeschouwerstribune en/of iets nuttigen in de pitstopbar.

Op de gelijkvloerse verdieping is nog een ruimte van 220m² voor ‘all-weather' activiteiten zoals trampolines, paintball, VR-shooting…

Bron: Mathieu Gijbels

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage