Kom alles te weten over BIM in één workshop

Op 18 juni organiseert kennisplatform De Vijfde Gevel een gratis workshop over BIM. Building Information Modeling (BIM) is een geïntegreerd proces waarmee bouwprofessionals een project digitaal kunnen ontwerpen, uitwerken en verkennen. De workshop, waar experten zowel architecten, studiebureaus en aannemers als bouwheren en bouwteams te woord staan zullen staan, gaat door in de Leuvense Brabanthal op 18 juli. 

In het gehele BIM-proces wordt gecoördineerde, betrouwbare informatie gebruikt om innovatieve projecten te ontwerpen, de weergave nauwkeurig te visualiseren voor betere communicatie en reële prestaties te simuleren om belangrijke kenmerken als kosten, planning en invloed op duurzaam bouwen beter te begrijpen. Een virtueel intelligent 3D-model van het bouwproject vormt hierbij een belangrijk onderdeel. BIM voor gebouwen zorgt bovendien ook voor een belangrijk ecologisch aspect want de reële prestaties van gebouwen simuleren om invloeden op het milieu beter te kunnen begrijpen en belangrijke ontwerpbeslissingen te kunnen motiveren.

Vijf sprekers

Aan het woord komen vijf mensen uit het vak. Ingenieur-architect Stefan Boeykens zal van wal steken met een algemene inleiding, waarna bachelor in de toegepaste architectuur Kobe Weytens een concrete case-study zal toelichten. Ingenium-CEO Nicolas Vyncke sluit af met een pleidooi voor de meerwaarde van BIM naar opdrachtgevers toe. Inschrijven kan u hier.

Deel dit artikel:

Onze partners