Kreon glass collectie: meer dan verlichting

© Kreon
© Kreon
© Kreon
© Kreon

De nieuwe collectie van pendelarmaturen past, net zoals de andere kreon-armaturen, in elk interieur. Van moderne villa's tot gezellige bungalows. De afwerking in borosilicaatglas en de ruimtelijke verhoudingen zijn een knipoog naar de wetenschap en voegen tegelijkertijd een decoratieve touch toe aan uw project. Kreon combineert op die manier de sterktes van twee stromingen; decoratieve en architecturale verlichting.

Decoratieve trend met architecturale touch

Kreon oran pendant glass is een collectie van elegante en tijdloze pendelarmaturen in verschillende glasvormen: een kegelvormige lamp en een enkele of dubbele cylinderlamp.


“De decoratieve trend in de verlichtingssector speelt een steeds grotere rol waar wij bij Kreon op blijven inzetten met deze nieuwe collectie. Met de stone collectie zetten we vorig jaar reeds de toon. En nu breiden we dit verder uit met de Kreon glass collectie. De afwerking met het natuurlijke glas, naast die met albast uit de stone collectie, maken van de armaturen echte designobjecten. Tegelijkertijd zetten we op deze manier in op productdifferentiatie”, aldus Kristof Pycke, head Product Development & Art Director bij Kreon.


Een ander aspect van deze armaturen is hoe het ontwerp tot stand kwam. Kristof Pycke baseerde zich op het wiskundig- en architectuursprincipe van de gulden snede. “Ontwerpen vanuit deze evenwichtige verhoudingen en principes betekent werken met ruimtelijke componenten”, zegt Kristof Pycke. De ruimtelijkheid van het product wordt weerspiegeld in de verhoudingen, in de afmetingen én het materiaal.

Kreon verbindt tegenpolen in glass series

Architecturale verlichting gaat verder dan het verlichten van bruggen en de buitenkant van gebouwen. Kreon omschrijft het als ‘het type verlichting dat vanuit en voor de architectuur ontstaat’. Met de Kreon glass series bouwt het verlichtingsmerk een brug tussen enerzijds de decoratieve trend en architecturale verlichting, die voorheen als tegenpolen werden gezien.


De glass armaturen integreren zich eenvoudig in elk architecturaal lichtplan. Naast natuurlijk daglicht, dat nog steeds de belangrijkste lichtbron is, is artificieel licht er ter aanvulling of om subtiele accenten te leggen op specifieke objecten. De pendant armaturen met een kegelvormige lamp, een enkele cylinderlamp of een dubbele versterken de beleving van het gebouw of de ruimte. Op deze manier staat de verlichting ten dienste van de architectuur.


Mix en match biedt architecturale vrijheid

De sobere kleuren van de lampenkap in wit, zwart, grijs en brons zijn elegant en stralen rust uit. Ze kleden tegelijkertijd de ruimte aan door de unieke textuur van het materiaal. Bovendien maken de universele houders het mogelijk om de glazen elementen uit de glass serie en albasten componenten uit de stone collectie uit te wisselen.

Deel dit artikel:
Contacteer kreon
Onze partners