KUBUS organiseert nieuwe online sessies van BIMmers aan het woord

Architectenbureaus, bouwbedrijven, installatieadviseurs: allemaal hebben ze het over 'BIM-men'. "Wij vinden dat heel logisch, want BIMmen levert tijd, geld en ook meer werkplezier op. Maar dat wij dat zeggen, maakt niet veel indruk. Echter, wat diegenen zeggen die ermee werken, is een stuk interessanter", klinkt het bij KUBUS. Daarom organiseert KUBUS sinds vorig jaar voor de BIM-specialist 'BIMmers aan het woord', een nieuwe reeks onine sessies met architecten en bouwers, waarin zij hun verhaal vertellen. Waarom maakten zij de overstap naar BIM? Voor welk BIM-pakket kozen zij en waarom? Wat is hun ervaring tot nu toe geweest? Je ontdekt het allemaal uit eerste hand. Ook in september van dit jaar zijn er nog sessies gepland. 

14/9; Architektenburo Bakema | Hans Kaashoek

Architektenburo Bakema werkt met Archicad en kiest de samenwerkingspartners op basis van het goed kunnen aansluiten op deze tool, wat bewezen kwaliteit-, en inzicht verhogend werkt. Het 3D-model van begin tot eind van het ontwerpproces is heel inzichtelijk voor alle betrokken partijen. Een tekening hoef je niet te kunnen lezen, je ziet de ruimte gewoon. Ook maakt Architektenburo Bakema gebruik van BIMx om de opdrachtgever een goed beeld te geven. 

 

23/9: BEAMS | Ben Arents

BEAMS zet zijn schouders onder innovatieve bouwprojecten met ijzersterk BIM-talent. Tijdens deze sessie van BIM'mers aan het woord vertelt Ben Arents hoe ze in hun workflow gebruik maken van BIMcollab en Solibri en daarmee bouwpartijen op weg te helpen naar BIM.

 

Beide gratis sessies vinden online plaats en starten om 10 uur. Alle praktische informatie en de inschrijftool kan je terugvinden op deze website

Bron: KUBUS
Deel dit artikel:

Onze partners